Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР розповіли, як проходить мобілізація і чи керівництво задоволене її темпами
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР розповіли, як проходить мобілізація і чи керівництво задоволене її темпами

У ВР запевняють, що темпи мобілізації абсолютно відповідають всім очікуванням керівництва України

6 серпня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Поточні темпи мобілізації військовозобов'язаних відповідають очікуванням вищого військового керівництва України, заявив на брифінгу народний депутат і член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

У ВР розповіли, як проходить мобілізація і чи керівництво задоволене її темпами

Федір Веніславський

Політик зазначив, що комітет має всі статистичні дані про темпи мобілізації в Україні, але ці цифри залишаються державною таємницею. Він відмовився говорити про кількість мобілізованих, адже така інформація є державною таємницею.

Також нардеп підкреслив, що після набуття чинності нових законодавчих змін ситуація з мобілізацією "влаштовує вище військове керівництво" України.

"Я б орієнтувався на заяви президента Володимира Зеленського, який сказав, що мобілізація йде тими темпами, які відповідають потребам інтересів національної безпеки і оборони, і головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського про те, що дійсно, мобілізація, на сьогоднішній день, забезпечує потреби ЗСУ у поповненні тих втрат, які є (санітарні, і на превеликий жаль, неминучі), та (забезпечує) формування тих резервів, які постійно потрібні для того, аби підтримувати в належному стані наші Збройні сили та інші складові сектору безпеки і оборони", — сказав Веніславський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Валерій Залужний, коли був головнокомандувачем вважав, що до війська потрібно мобілізувати 500 тисяч людей. Втім, новий головком Олександр Сирський заявив, що немає потреби у мобілізації 500 тисяч людей, оскільки ця цифра була зменшена після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу ЗСУ.

Окрім того, відомо, що у ВР хочуть дозволити всім заброньованим особам безперешкодно виїжджати за кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини