Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР розповіли, як операція на Курщині вплинула на США: які рішення там можуть прийняти
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР розповіли, як операція на Курщині вплинула на США: які рішення там можуть прийняти

Завдяки успішній операції в Курській області Україна наблизилась до того, щоб отримати ті види зброї, які їй раніше не надавали

14 серпня 2024, 18:39
Поділіться публікацією:

Візит сенаторів США Ліндсі Грема із Республіканської партії та Річарда Блюменталя від Демократична партії до України став черговим доказом двопартійної підтримки нашої держави в Сполучених Штатах, заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, керівник постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

У ВР розповіли, як операція на Курщині вплинула на США: які рішення там можуть прийняти

Єгор Чернєв

За його словами, конгресмени та сенатори з обох партій виступають за те, щоб США зняли обмеження на використання далекобійної зброї, наданої Україні.

"Нещодавно наша парламентська делегація повернулася зі США, де ми мали багато зустрічей із сенаторами та конгресменами як від республіканців, так і від демократів. Усі, з ким ми зустрічалися, підтримують наш запит до США про зняття обмеження на використання озброєння. Крім того, ми говорили і про надання інших видів далекобійної зброї, яких поки ми не маємо, але вона точно є на складах у Сполучених Штатах", —  повідомив політик.  

Нардеп підкреслив, що остаточне рішення ухвалюється в Білому домі, але конгресмени можуть вплинути на цей процес.

"Ми попросили вже зараз писати листи на Білий дім і Пентагон, щоб усе-таки змінити позицію Адміністрації. Я думаю, що, враховуючи нинішню ситуацію в Курській області та відсутність жодної ескалації з боку РФ, ми близькі до зняття обмежень й отримання інших видів далекобійної зброї. Саме задля того, щоб не стріляли по України з території Росії, ми і проводимо такі операції", — зауважив народний депутат.

Він також додав, що після отримання літаків F-16 важливо мати для них далекобійні ракети, які є у США та у наших європейських партнерів, а також прискорити надання пакетів допомоги.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які обмеження у питанні підтримки України може зняти Камала Гарріс, якщо стане президентом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини