Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР розповіли, скільки літаків нібито втратила Україна завдяки «дружньому вогню»
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР розповіли, скільки літаків нібито втратила Україна завдяки «дружньому вогню»

Нардеп Безугла стверджує, що Україна внаслідок дії власної ППО нібито втратила не тільки F-16

30 серпня 2024, 11:51 comments2137
Поділіться публікацією:

Народний депутат Мар’яна Безугла стверджує, що внаслідок "дружнього вогню" Україна втратила три літаки, серед них і F-16. За її інформацією, всі вони були зиті українською ППО.

У ВР розповіли, скільки літаків нібито втратила Україна завдяки «дружньому вогню»

Мар'яна Безугла

"Два попередні інциденти, які не стосувалися F-16, офіційно списали на росіян. І про цей випадок також намагалися мовчати та приховати інформацію, поки вона не з’явилася в іноземних джерелах", — заявила нардеп.

За її словами, це, буцімто, свідчить про те, що з інцидентів не були зроблені належні висновки та не було проведено об’єктивне розслідування.

"Ситуація аналогічна тій, що спостерігається в сухопутних військах — кругова порука. Це потрібно змінювати! Так більше не може тривати. Культура брехні веде нас до поразки", — заявила Безугла.

Вона вважає, що під час інтенсивних бойових дій випадки "дружнього вогню" неминучі, але їх необхідно ретельно аналізувати та робити правильні висновки з відповідним покаранням винних.

"Абсолютну більшість літаків знищили росіяни, і саме вони запускають тонни металобрухту в наші міста. Щодо цього теж маємо бути чесними і називати незбиту ракету ракетою, а не "уламками". Досі не організовано систему відеофіксації атак", — заявила нардеп.

Політик підкреслила, що українська нація воює, освоює новітнє озброєння і техніку, створює власні розробки, але часто це відбувається не завдяки, а всупереч плануванню у вищих військових кабінетах. Генералітет, каже Безугла, який залишився ще з часів президентства Віктора Януковича, продовжує діяти за старими схемами та виховує собі таких же послідовників.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Генштаб підтвердив інформацію про те, що Україна втратила літак F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини