Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР пояснили, чому операцію на Курщині не довірили російським добровольцям
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР пояснили, чому операцію на Курщині не довірили російським добровольцям

Операція в Курській області продовжується, туди підходять українські резерви

23 серпня 2024, 18:10
Поділіться публікацією:

Операцію в Курській області проводять Збройні Сили України, а не російські добровольці. Їхніх сил недостатньо для ефективних бойових дій, оскільки російські добровольці становлять максимум батальйон, що є надто малою кількістю для масштабних операцій, повідомив в ефірі 24 каналу нардеп, секретар Комітету Верховної Ради з нацбезпеки Роман Костенко. Саме тому, за його словами, Україна залучила значні військові сили до операції в Курській області.

У ВР пояснили, чому операцію на Курщині не довірили російським добровольцям

Бої в Курській області

Костенко підкреслив, що в регіоні присутні українські бригади різних типів — від десантних до мотострілецьких. До них поступово підходять резерви, і військові продовжують укріплювати позиції. Крім того, операція має також політичний аспект, досягнення якого навряд чи було б можливим за участі лише російських добровольців, додав нардеп.

За його словами, Україна продемонструвала готовність до рішучих дій заради національних інтересів. Незважаючи на думки про можливе послаблення позицій держави, операція на Курщині спростувала такі припущення. Хоча говорити про переломний момент ще рано, додав Костенко, адже бойові дії на території Росії мають важливе значення. Україна відкрила широкий фронт на лінії кордону, яка залишається незахищеною з російського боку.

"Понад 200 кілометрів складно захистити. Взагалі Росії треба мати велику кількість військ, а їх немає. Вони перебувають на Сході. Тож, це наш такий показовий хід. Ми продемонстрували, що готові проводити операції на території противника. Всі вважали, що це "червоні лінії" й читали ядерну стратегію Путіна та Герасімова, але зараз Україна йде проти усіх стратегій та здобуває успіх на цьому напрямку", — сказав Костенко.

На його думку, складається враження, що Росія більше зацікавлена у продовженні наступу на Донеччині та Луганщині, ніж у захисті власних територій. Російські війська не бажають послаблювати ситуацію на Покровському напрямку, де ворог активно проводить атаки, навіть зазнаючи значних втрат, додав політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін нібито уже придумав, як покарати Україну за операцію в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини