Головна Новини Суспільство Війна з Росією У війні на виснаження з Росією Україна здобула ключову перемогу: про що йде мова
commentss НОВИНИ Всі новини

У війні на виснаження з Росією Україна здобула ключову перемогу: про що йде мова

Останні події на фронті свідчать, що Україна зберігає тактичну перевагу

20 листопада 2023, 22:15
Поділіться публікацією:

 Військові ЗСУ  здобули важливу  перемогу,  бо закріпились на лівому березі Дніпра, і відкинули  загарбників з іншого фронту.  Проте російська армія  має намір  зайняти позиції, здійснюючи свій наступ на східних рубежах  країни.

У війні на виснаження з Росією Україна здобула ключову перемогу: про що йде мова

Україна здобула ключову перемогу (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує в своїй публікації видання The Hill.

Журналісти   стверджують, що хоч  українська контрнаступальна операція  викликала надії на Заході  стосовно очікуваного прориву,  але саме протистояння  перетворилось   у  важку битву на виснаження, і ніхто  не досяг реального успіху. З початком  зими невідомо чи  наступні кілька місяців призведуть до будь-якого  несподіваного маневру на 600-мильному східному фронті.

Але тепер українці відкрили новий фронт на території Херсонської області, успішно висадили військових, подолавши переправу через  Дніпро та утримуючи позиції.  

"Всупереч усьому, Сили оборони України закріпилися на лівому березі Дніпра. Крок за кроком вони демілітаризують Крим. Ми знаємо, як досягти перемоги", – оприлюднює  ЗМІ думку  очільника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Як стверджує професор військової історії та політики Корнельського університету Девід Силбі, останній наступ показав, що Україна  продовжує зберігати тактичну перевагу на  лінії фронту.

"Україна має невелику перевагу, але це не набагато краще, ніж сама тупикова ситуація. Те, що ми бачили за останні кілька місяців, не нагадує мені нічого так, як напружені бої Першої світової війни, де прогрес вимірюється ярдами, а не милями. Жертви досить жахливі", – заявив  військовий експерт.

При цьому,  він каже, що територія Херсонської  області – опора країни, бо  з’єднана з цінним опорним пунктом на території  окупованого  Криму, і  тому перспективна.

"Це, безумовно, призведе до того, що  військові ЗСУ потенційно загрожуватимуть контролю Росії над Кримом та змусять  окупантів занепокоїтися, чи зможуть вони зберегти свої сили в Криму. Велика проблема полягає в тому, щоб логістичний ланцюг був безперебійним. Тому що ви повинні перенести все через річку, щоб підтримати там війська", – зазначив Девід Силбі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Пентагоні назвали головну мету візиту Остіна до Києва

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини