Головна Новини Суспільство Війна з Росією У України цілком легально може з’явитися тактична ядерна зброя: як це можливо
commentss НОВИНИ Всі новини

У України цілком легально може з’явитися тактична ядерна зброя: як це можливо

Якщо РФ все ж вирішить застосувати проти України тактичну ядерну зброю, ППО може збити її носій без руйнування боєголовки. Тоді Київ легально отримає тактичну ядерну зброю, яку він використає без вагань, вважає Олександр Кочетков

6 травня 2024, 12:55 comments3451
Поділіться публікацією:

Терористична Росія оголосила про майбутнє проведення навчань ракетних з’єднань південного воєнного округу спільно з ВМФ по практичному відпрацюванню підготовки та застосуванню тактичної ядерної зброї, бо, буцімто, країни Заходу готують проти неї "провокації".

У України цілком легально може з’явитися тактична ядерна зброя: як це можливо

Тактична ядерна зброя РФ

Як відзначає політичний експерт Олександр Кочетков, заява агресора звучить "страшно до нестями", принаймні, Кремлю хотілося б, щоб так здавалося.

"Насправді, чергова лякалка для слабодухих",
- вважає експерт.

За його словами, тактичну ядерну зброю можуть використовувати не тільки балістичні та крилаті ракети, а будь-що, здатне нести 50 кг бойової частини — і ракети РСЗВ, і кориговані авіабомби, і артилерійські снаряди, і навіть, звичайні "шахеди". Застосування всіх цих засобів, на жаль, за три роки війни проти України вже відпрацьоване, навчання нічого не покращать, додав експерт.

На його думку, якщо мова йшла б про підготовку до реального застосування такої зброї, то треба було б проводити навчання саме по переміщенню ядерної зброї від сховищ до місць базування її носіїв.

"Але цього не відбувається. Будуть злітати літаки, стартувати ракети і маневрувати кораблі — десь у Каспійському морі, бо у Чорному потоплять, тобто, чиста показуха. І всілякі конашенкови будуть нудно торочити про "всі завдання виконані" і посипати лису макітру "ядерним попелом",
- вважає політичний експерт.

При цьому Кочетков нагадав, що навчання з переміщення ядерних боєзарядів терористична Росія проводила в 2022 році, вже під час війни, і відповідним чином сповістила про це США, які слідкували за ходом навчань.

Тобто, вважає експерт, реальним маркером підготовки до застосування тактичної ядерної зброї є не навчання, а випробування ядерного пристрою — під землею або у повітрі, але Кремль побоюється проводити такі навчання, бо не певен у їхніх результатах.

"Якщо рішення про такі навчання буде прийнято (його ще нема), то це буде спроба залякування наших західних партнерів з метою заборони Україні атакувати важливі цілі навіть на анексованій території. А ще — створення сприятливого для недоімперії фону напередодні Швейцарської мирної конференції, на яку Росію не запрошують",
- підкреслив експерт.

Саме тому, на його думку, треба якомога швидше, не чекаючи цих навчань, бити по критичній інфраструктурі ворога, включно з Кримським мостом.

"У будь-якому випадку у Кремлі мають розуміти, що будь-який застосований російській носій тактичної ядерної зброї (ТЯЗ) може бути збитий українською системою ППО-ПРО. Цілком можливо, і без руйнування бойової частини. І тоді в руках України опиниться готова до застосування ТЯЗ, яку ми використаємо без коливань. Принаймні, саме така логіка здатна пояснити, звідки в України неочікувано для ворога може з’явитися ТЯЗ для удару у відповідь. При чому, без будь-яких імітаційних навчань", -
відзначив Кочетков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нібито в РФ планують розпочати навчання із застосування тактичної ядерної зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 травня 2024, 12:32

Так мало православні боягузи і б'ють по критичній інфраструктурі - дрончиком по катеру влучили і вихвалялись. У Путіна все більше мозок наближається до рівня Зе. На війні є правило: якщо ти не тільки у багато разів сильніший і більший за свого противника, а ще й не розкрадаєш в такому обсязі свою країну, як наркоша на дозу своє помешкання, то і застосовуй пів сили. Дурний Недопалок показав всі свої недоможливості. Тепер всі зрозуміли як легко зупинити Росію достатньо зруйнувати НПЗ носії ракет та кілька мостів через Волгу - там все стане.


Новини