Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ТЦК знайшли спосіб, як швидко роздати повістки та не шукати ухилянтів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТЦК знайшли спосіб, як швидко роздати повістки та не шукати ухилянтів

Український бізнес закликає створити механізми економічного бронювання.

26 вересня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Працівники ТЦК замість пошуку ухилянтів приходять на підприємство та за пів дня виконують тримісячну норму роздачі повісток для мобілізації, стверджує президент ОП  "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

У ТЦК знайшли спосіб, як швидко роздати повістки та не шукати ухилянтів

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

Під час обговорення питання економічного бронювання на форумі ЕП "Український експорт: вікно відчиняється?" бізнес-асоціації закликали уряд створити механізми економічного бронювання щодо працівників підприємств. За їх словами працівники ТЦК замість пошуку ухилянтів можуть вручати повістки на підприємствах.

"ТЦК йде не шукати тих, хто ухиляється, а приходить на робоче підприємство, стоїть на прохідній і за пів дня виконує норму за 2-3 місяці", — заявив президент ОП  "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

За словами представників бізнесу, на деяких з їх підприємств, які визнані критично-важливими мобілізовано в середньому 20% персоналу. Як приклад Каленков наводить "Метінвест", де мобілізовано 10 тисяч робітників та завод "АрселорМіттал" у Кривому Розі — мобілізовано 3,5 тисячі осіб персоналу.

"Наші підприємства створюють багато робочих місць в інших галузях і інших регіонах присутності. Одне робоче місце в нашій галузі створює вісім у інших галузях", — стверджує Каленков.

Перший заступник генерального директора "Інтерпайп" Денис Морозов вказує, що компанія може забронювати лише до 50% працівників, що ускладнює роботу. Через такі умови підприємці закликали змінити модель бронювання для працівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в уряді назвали скільки грошей до бюджету може принести економічне бронювання.

Також "Коментарі" писали про чоловіка, який не з'явився у ТЦК через одруження та народження дитини. Що вирішив суд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини