Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Тайвані пояснили, чому відмова США від допомоги Україні може призвести до катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тайвані пояснили, чому відмова США від допомоги Україні може призвести до катастрофи

Глава МЗС Тайваню заявив, що допомога США Україні має вирішальний вплив на стримування Китаю

29 березня 2024, 10:04
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявив, що відмова США від допомоги Україні призведе до посилення позиції Китаю та вплине на його рішення вторгнутися до Тайваню. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

У Тайвані пояснили, чому відмова США від допомоги Україні може призвести до катастрофи

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Ву звернув увагу, що перемога Росії у війні проти України підштовхне Китай у його агресії проти Тайваню і посилить пропаганду з Пекіна про те, що Сполучені Штати є ненадійним партнером.

"Коли люди запитують нас, чи це нормально, що Сполучені Штати залишають Україну, відповідь — ні, тому що світ працює не чорно-білим способом, світ взаємопов'язаний", — сказав дипломат.

Якщо Росія зможе окупувати більшу частину України та претендувати на перемогу, додав тайванський дипломат, "це розглядатиметься як перемога авторитарних держав, тому що Росія, Китай, Північна Корея та Іран зараз пов'язані між собою".                                                              

Глава МЗС Тайваню наголосив, якщо Вашингтон відвернеться від України, Китай "сприйме це як натяк", що, якщо він продовжить агресію проти Тайваню, "Сполучені Штати та їхні союзники відступлять".

За словами дипломата, китайські чиновники думають подумають: "Оскільки Росія могла це зробити, ми також можемо це зробити".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ назвали ім'я союзника Путіна в США, який тримає в заручниках мільйони українців.                               

Також видання "Коментарі" повідомляло – коли у кращому разі Україна отримає допомогу від США: що має розбудити американський політикум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

в

29 березня 2024, 13:13

Отношения Китай и Тайвань , Это Отношения Украина и Крым .США не дают возможности вернуть Китаю Тайвань (там же китайцы живут)..РФия не отдает Крым Украине(извиняйте там живет большинство нацменшинств русские)..Китай против рамширения НАТО и Влияния США в мире..Теперь все ясно почему Китай по возможности помогает РФии , ну так чтобы не нарватся на санкции..Китаю если по правде, Победа Украины это тоже поражение Китая в геополитике...


Новини