Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Сунака заявили, що війна в Україні може завершитися під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сунака заявили, що війна в Україні може завершитися під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви

Спікер прем'єра Великобританії Сунака заявив, що Сі Цзіньпін має закликати Путіна завершити війну під час візиту

17 березня 2023, 15:04 comments6502
Поділіться публікацією:

Лідер Китаю Сі Цзіньпін може використати свій візит до Росії, щоб заохотити російського президента Володимира Путіна дати команду своєї армії залишити територію України. Про це заявив речник прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака, пише портал "Коментарі", з посиланням на "Sky News".

У Сунака заявили, що війна в Україні може завершитися під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Якщо Китай хоче зіграти справжню роль у відновленні суверенітету України, то ми, очевидно, вітатимемо це", — заявив речник Ріші Сунака.

Спікер прем'єр-міністра Британії додав, що будь-яка мирна угода, яка не ґрунтується на суверенітеті та самовизначенні України – не є мирною угодою взагалі.

"Тому ми продовжуватимемо закликати Китай, як ми це робили раніше, приєднатися до інших країн світу і закликатимемо Путіна вивести свої війська", — додав спікер.

Зазначимо, що сьогодні з'явилося підтвердження, що лідер Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін 20-22 березня відвідає Росію. Після чого, швидше за все, проведе онлайн-розмову з українським президентом, намагаючись просунути китайські мирні ініціативи. Тим часом, глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонні переговори з міністром закордонних справ Цінь Ганом, намагаючись намацати точки дотику. А зі США звучать застереження щодо того, що китайський "мирний план" схвалює окупацію Росією українських територій. Про що говорить активізація КНР у статусі миротворця? Чи може Пекін запропонувати щось таке, що влаштує і Київ, і Москву? Чи може натиснути на Кремль, щоб той став конструктивнішим у ракурсі переговорів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Китаї назвали головну мету візиту Сі Цзіньпіна до Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини