Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Стамбулі завершилися переговори по"зерновому коридору": відомі перші результати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Стамбулі завершилися переговори по"зерновому коридору": відомі перші результати

Сторони домовилися створити координаційний центр з відновлення експорту зерна з України

13 липня 2022, 22:18
Поділіться публікацією:

Під час переговорів України, Туреччини, ООН і Росії у Стамбулі щодо "зернового коридору", домовилися створити координаційний центр з відновлення експорту зерна з нашої країни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Hurriyet, яке цитує заяву глави Міноборони Туреччини Хулусі Акар.

У Стамбулі завершилися переговори по"зерновому коридору": відомі перші результати

Переговори по зерновому коридору відбулися у Стамбулі (фото з відкритих джерел)

"На чотиристоронній зустрічі по українському зерну було прийнято рішення про створення координаційного центру в Стамбулі, де перебуватимуть представники сторін", — розповів очільник оборонного відомства Туреччини.

Окрім цього, глава Міноборони Туреччини повідомив, що під час переговорів сторони погодили певні домовленості з технічних питань. Також на переговорах обговорили спільний контроль біля портів та забезпечення безпеки суден на перевалочних шляхах.

 Наступного тижня сторони знову мають зустрітися в Туреччині.

"Наступного тижня українська і російська делегації знову зустрінуться в Туреччині, і всі деталі будуть розглянуті, а виконана нами робота буде підкріплена документом", — повідомив міністр.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, яка мета в Анкари та чи є ймовірність результативних переговорів. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у понеділок, 11 липня, провів телефонні розмови з президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним. А у вівторок, 12 липня, турецьке Міністерство оборони повідомило, що завтра (13 липня) у Стамбулі відбудеться чотиристороння зустріч із розблокування вивезення українського зерна. У ній братимуть участь представники України, Туреччини, Росії та ООН. Експерт-міжнародник Антон Кучухідзе вважає цілком логічним, що українська сторона наполягає на тому, що РФ має припинити бойові дії та деблокувати порти. Росія ж, зазначає він, намагається використати продуктову кризу як механізм тиску та шантажу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини