Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США заявили про нову військову співпрацю між Іраном та Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили про нову військову співпрацю між Іраном та Росією

Розвідка США вказує, що Росія за допомогою Ірану готується будувати завод. На ньому виготовлятимуть зброю для ударів по Україні.

9 червня 2023, 17:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американська розвідка свідчить, що Іран допомагає Росії будувати завод з виробництва безпілотників на її території Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

У США заявили про нову військову співпрацю між Іраном та Росією

Лідери Росії та Ірану. Фото з відкритих джерел

За даними Білого дому Росія купує в Ірану сотні безпілотників та обладнання для їх виробництва. Ймовірне місце будівництва нового підприємства з виготовлення дронів стане завод у Татарстані, який може почати випускати військову продукцію на початку 2024 року.

"Це повномасштабне оборонне партнерство, яке шкодить Україні, сусідам Ірану та міжнародній спільноті", — заявив речник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Кірбі вказує, що Сполучені Штати будуть намагатись зупинити таку співпрацю між обома країнами.

"Ми продовжуємо використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти, щоб викрити та перервати цю діяльність, у тому числі шляхом надання інформації громадськості — і ми готові робити більше", — сказав Джон Кірбі.

Нагадаймо, що США та Україна стверджує про військову допомогу, яку надає Іран для Росії. Влада Тегерану заперечує це та стверджує, що надсилала безпілотники до Москви ще до початку повномасштабного вторгнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерт розповідає як відбувається співпраця між Іраном та Росією та вказує, чи зможе Тегеран відправити танки на допомогу своєму союзнику.

Також "Коментарі" писали про те, що Міністерство закордонних справ Ірану різко відповіло на слова президента України про участь у війні на боці Росії та звинуватило Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини