Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США внесли ясність: чи справді росіяни залишають Херсон
commentss НОВИНИ Всі новини

У США внесли ясність: чи справді росіяни залишають Херсон

Росіяни проводять організоване виведення своїх сил через Дніпро і готуються до оборонних боїв

10 листопада 2022, 09:52 comments1189
Поділіться публікацією:

Російські війська, зосереджені на півдні України, усвідомлюють, що зупинити український контрнаступ вони не зможуть. Тому зараз головним завданням на херсонському напрямку для Росії є дії, які б допомогли пригальмувати наступ ЗСУ. Саме з цією метою зараз відбувається організоване виведення російських сил через Дніпро. Далі росіяни намагатимуться затримати ЗСУ. Як повідомляє видання "Коментарі", такі висновки озвучили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

У США внесли ясність: чи справді росіяни залишають Херсон

Херсонська область. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики припускають, що плани Генштабу ЗСУ, швидше за все, увінчаються успіхом. Ці плани українська армія почала реалізовувати ще із серпня. Завдання полягало в тому, щоб, минаючи великі наземні битви, видавити росіян, змусивши їх відступати через Дніпро.

В ISW звертають увагу, що за попередні місяці українські військові завдали серії прицільних ударів по місцях скупчення російських військ, техніки, зруйновано сотні вузлів логістики по всій Херсонській області. Україна зробив усе, щоб росіянам не залишалося іншого виходу, окрім як відступати, бо за таких умов утримання раніше зайнятих позицій ставало б неможливим.

У США звертають увагу, що навіть самі росіяни визнали, що залишатися на раніше зайнятих позиціях після системних ударів ЗСУ їм не можна й іншого виходу, як відступати ні.                                                                                                                        

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, що відбувається сьогодні у Херсоні – чи справді визволення міста відбудеться зовсім скоро.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини