Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США відреагували на нові заяви Путіна: чи є натяк, що він дозрів до переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на нові заяви Путіна: чи є натяк, що він дозрів до переговорів

ISW пише, Путін продовжує демонструвати, що готовий і надалі затягувати війну

сьогодні, 07:35
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін не зацікавлений у змістовних мирних переговорах з Україною та використовує майбутній саміт БРІКС для легітимізації кремлівських інформаційних операцій, які зображують Київ як той, хто не бажає вести переговори. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США відреагували на нові заяви Путіна: чи є натяк, що він дозрів до переговорів

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, що Путін провів зустріч із керівниками провідних ЗМІ країн-членів БРІКС у Москві 18 жовтня і заявив, що Росія готова до переговорів з Україною, але пізніше заперечив, сказавши, що Росія "готова продовжувати цю боротьбу" і що "перемога буде за нами".

Експерти акцентують, що заяви Путіна від 18 жовтня є останніми у серії суперечливих заяв російського правителя та інших високопосадовців Кремля, які намагаються зобразити Росію як готову до переговорів, водночас даючи зрозуміти, що Кремль не бажає приймати умови, які не означають капітуляції та знищення України.

"Путін також заявив 18 жовтня, що Росія має створити умови для тривалого світу, і брехливо зобразив Україну як державу-агресора у війні, додатково вказавши, що ці умови рівнозначні усуненню здатності України захистити себе від можливої майбутньої російської агресії", — пише ISW.

Також зазначається, що Володимир Путін використав зустріч для просування альтернативних мирних планів Бразилії та Китаю, ключові принципи яких вигідні Росії.

"ISW продовжує вважати, що Кремль не зацікавлений у сумлінних мирних переговорах з Україною, і що Кремль використовує концепцію "мирних планів" чи "переговорів" лише для того, щоб спонукати Захід чинити тиск на Україну та змусити її до превентивних поступок щодо суверенітету та територіальної цілісності України", – йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лавров озвучив нові фантазії Кремля після закінчення війни та старту переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини