У США розповіли, що змусило окупантів міняти пріоритети у війні

Завдяки прицільному удару ЗСУ Росія залишилася без шляхів постачання

Росіянам важко постачати та зміцнювати свої позиції живою силою та технікою, що сприяє українським наземним контрнаступам. Росіяни на українські удари реагують поки що хаотично. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Американські аналітики зазначають, Кремль може скористатися мовчанням України про хід операції, щоб подати зусилля ЗСУ у хибному світлі як "провальні" та підірвати громадську довіру до їхніх перспектив.

Водночас британська розвідка повідомляє, що українським військовим вдалося місцями зрушити лінію фронту на півдні та РФ, швидше за все, намагатиметься посилювати ці ділянки резервними підрозділами.

"Українські сили посунули лінію фронту назад у деяких місцях, скориставшись тим, що російська лінія оборони там відносно нещільна. Згідно зі своїми доктринами, РФ зараз ймовірно спробує "затикати дірки" за допомогою спеціальних мобільних резервних груп. Серед них, швидше за все, будуть деякі з східного угруповання військ", - йдеться в огляді.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр закордонних справ Ірану Хусейн Амір Абдоллахіан заявив у вівторок, що летить до Москви для обговорення "кризи в Україні". Тим часом Білий дім стверджує, що Іран здійснив постачання безпілотних літальних апаратів Росії. Про що свідчать дані повідомлення? Яку роль може відіграти Іран (і чи може) у російсько-українській війні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – п'яте засідання Контактної групи з оборони України (також відомо, як формат "Рамштайн") відбудеться 8 вересня у Німеччині, повідомляє командування Повітряних сил США у Європі. Які очікування від цієї зустрічі? Чи можуть бути якісь кардинальні зміни у підтримці України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.