Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, навіщо Путін насправді вирішив збільшити армію
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, навіщо Путін насправді вирішив збільшити армію

В ISW зазначили, що збільшення армії є частиною довгострокової мети Росії, яка виходить за межі війни в Україні

17 вересня 2024, 09:52
Поділіться публікацією:

Рішення Кремля щодо збільшення чисельності російської армії продиктовано не лише метою збільшення наступального пориву в Україні. Москва переслідує куди більш довгострокову мету, що виходить за межі війни проти України. Путін зібрався докорінно реформувати свою армію, щоб бути готовим до війн більшого масштабу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, навіщо Путін насправді вирішив збільшити армію

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звернули увагу, що реформування російської армії було запущено ще на початку 2023 року. Воно включає відновлення Московського і Ленінградського військових округів і формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих і повітряно-десантних дивізій.

У міру того, як російські військові починають формувати нові дивізії, армійські корпуси та армії, їхня укомплектованість має зростати паралельно, принаймні на папері, зазначають у ISW.

"Однак здатність Росії належним чином провести ці реформи та інтегрувати збільшення бойового персоналу частково залежить від її ведення війни в Україні, як раніше оцінював ISW", — йдеться у звіті.

Середньострокові та довгострокові обмеження щодо формування збройних сил та економічні обмеження продовжуватимуть погіршувати здатність Росії підтримувати збільшення чисельності своїх військових та належним чином впроваджувати намічені реформи, зазначили в Інституті.

Нагадаємо, кремлівський диктатор Володимир Путін своїм указом з 1 грудня 2024 року збільшив штатну чисельність військовослужбовців Збройних сил РФ на 180 тис. – до 1,5 млн осіб. Відповідний указ вже розміщено на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Так, згідно з документом, штатна чисельність збройних сил встановлюється на рівні 2389130 осіб, у тому числі — 1500000 військовослужбовців.

За оцінками ISW, Путін не схильний оголошувати нову хвилю мобілізації у РФ. Однак він не відкидає такої можливості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини