Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, навіщо Кремлю платформа «Друзі миру», яку ініціював Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, навіщо Кремлю платформа «Друзі миру», яку ініціював Китай

У ISW зазначають, Кремль через платформу "Друзі миру" хоче показати Україну противником переговорів

сьогодні, 07:22
Поділіться публікацією:

Буквально днями Китай оголосив про створення платформи "Друзі миру", яка нібито спрямована на сприяння припиненню війни в Україні. Росія, швидше за все, використовуватиме її, щоб спробувати показати Україну, як не бажає сідати за стіл переговорів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, навіщо Кремлю платформа «Друзі миру», яку ініціював Китай

Росія та Китай. Фото: із відкритих джерел

Експерти зазначили, що 26 вересня глава МЗС Китаю Ван І оголосив, що Китай, Бразилія, Пакистан та "інші країни-однодумці на глобальному півдні" незабаром створять платформу "Друзі миру". Анонсований майданчик нібито спрямований на сприяння "інклюзивному діалогу" для пошуку рішення щодо припинення війни в Україні.

При цьому аналітики нагадали, що КНР регулярно просувала свій так званий мирний план, дозволяючи чиновникам путінського режиму зображувати готовність до сумлінних переговорів з Україною. Це, у свою чергу, відбувалося незважаючи на постійні заяви Кремля, умови якого були рівносильними повній капітуляції України або прямо відкидали переговори.

В ISW дійшли висновку, що Кремль, ймовірно, просуватиме нову платформу "Друзів миру" і використовуватиме свою підтримку численних альтернативних мирних зусиль, щоб хибно уявити Україну як таку, що не бажає вести переговори.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай із країнами Глобального Півдня хоче створити платформу "Друзі миру". Вона буде спрямована на так зване політичне врегулювання війни в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини