Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, на який крок пішли росіяни для посилення окупації Донецької області
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, на який крок пішли росіяни для посилення окупації Донецької області

За інформацією ISW, росіяни створили нові полиці для посилення окупації Донецької області

25 грудня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Російське командування завершило перекидання у тимчасово окуповані райони Донецької області трьох новосформованих полків у складі 116 окремої бригади Росгвардії. Таким чином агресор створює окрему військову окупаційну силу та встановлює постійний контроль над захопленими територіями України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, на який крок пішли росіяни для посилення окупації Донецької області

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, український військовий оглядач Костянтин Машовець підтвердив розміщення російським командуванням 116-ї бригади спеціального призначення в місті Чистякове, що за 70 км на схід від Донецька.

Щодо трьох новосформованих з'єднань бригади, то: 900-й полк спеціального призначення розміщено в селі Мелекіне (22 км на південний захід від Маріуполя); 901-й полк спеціального призначення дислокований у місті Сніжне (80 км на схід від Донецька); 902-й полк спеціального призначення розташований за сім кілометрів на північ від міста Чистякове.

Машовець зазначив, що бригада виконуватиме "стабілізаційні функції" на окупованій території України на "постійній основі".

Російські місцеві ЗМІ повідомляли, що на початку вересня 2023 року Росгвардія почала формувати 116 бригаду спеціального призначення для служби у тимчасово окупованих районах Донецької області. Наприкінці жовтня експерти ISW зауважили, що ця бригада отримала російський танк Т-80БВ, який бійці групи "Вагнера" використали під час збройного повстання у червні 2023 року.

Експерти ISW переконані, що короткі терміни та місця дислокації нових полків Росгвардії свідчать, що Кремль активно намагається використати ці сили для посилення контролю РФ над окупованими тилами.

Машовець також повідомив, що Росгвардія, ймовірно, перекинула з Росії на тимчасово окуповану Україну до 6 тис. військовослужбовців у рамках розгортання 116-ї бригади спеціального призначення. Таким чином особовий склад Росгвардії на окупованих територіях України збільшено до 34,3 тис.

Зазначається, що хоча Інститут вивчення війни не має можливості незалежно перевірити цю інформацію, зазначені факти підтверджують недавні спроби РФ легалізувати доступ Росгвардії до вербування добровольців, дозвіл Кремля на передачу важкої військової техніки Росгвардії та базування 116-ї бригади області спеціального призначення.

"Росія намагається розширити сили Росгвардії для створення окремої військової окупаційної сили. Ймовірно, Москва намагається залучити та розгорнути військові окупаційні сили для подальшого перешкоджання контрнаступальним зусиллям України, встановлення постійного контролю над окупованими територіями та придушення партизанської активності, не закріплюючи передові війська на невизначеному терміні окупації", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що відбувається на дипломатичному та військовому фронтах: до чого готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини