Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, кого РФ екстрено кидає у бій
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, кого РФ екстрено кидає у бій

Аналітики ISW припускають, що Росія, ймовірно, не встигнувши укомплектувати підрозділи, відправляє їх у бій

15 липня 2024, 07:25 comments1528
Поділіться публікацією:

Військове командування Росії залучило до бойових дій недостатньо оснащені та недоукомплектовані підрозділи з оперативного резерву для підтримки штурмових атак на сході України. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, кого РФ екстрено кидає у бій

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Російське військове командування, можливо, залучило до бойових дій недостатньо оснащені підрозділи, які спочатку мали діяти як оперативний резерв, можливо через обмеження російської оборонно-промислової бази (ОПБ) або зусиль, спрямованих на посилення поточних російських шліфувальних атак в Україні. ", — йдеться у звіті.

Американські аналітики відзначають, що український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив 13 липня, що російське військове командування має намір сформувати 27-ту мотострілецьку дивізію (2-а загальновійськова армія, Центральний військовий округ) як оперативний резерв Центрального угруповання військ (командування, яке зараз керує російськими наступниками). операціями на Авдіївському та Торецькому напрямках), який може бути введений у бій у разі розвитку українського контрнаступу на Авдіївському напрямку або російського наступу на Торецькому напрямку.

Машовець заявив, що російське військове командування, однак, перекинуло 433-й мотострілковий полк 27-ї мотострілецької дивізії, який укомплектований залишками 21-ї мотострілецької бригади, що деградували, в район на північний захід від Авдіївки до повного відновлення її боє.

Оглядач додав, що російське військове командування достроково перекинуло 506-й та 589-й мотострілецькі полки на Торецький напрямок ще до того, як підрозділи досягли "запланованих термінів".

В огляді зазначається, що вперше ISW помітив повідомлення про те, що частини 27-ї мотострілецької дивізії діяли під Авдіївкою у квітні 2024 року та під Торецьком на початку липня 2024 року.

Зауваження Машовця від 14 липня про те, що ці полки були розгорнуті для ведення бойових дій раніше, ніж планувалося, може свідчити, що російське військове командування відстало від запланованого графіка укомплектування та озброєння і не змогло оснастити ці підрозділи до цільової позначки 87 відсотків. .

ISW раніше оцінював, що поточні зусилля Росії щодо розгортання збройних сил створюють незначну кількість додаткових сил, які не відразу вирушають на фронт як підкріплення, яке Росія може використати для поступового створення оперативних резервів, але навряд чи російські ДШБ здатні повністю забезпечити свої резерви.

Разом з тим, припускають експерти, російське військове командування, можливо, також розгорнуло ці підрозділи раніше, щоб підтримати штурмові дії російських сил на сході України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ готується до плану Б: чи буде спроба дипломатичного врегулювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини