Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чому Путін знову почав маніпулювати темою переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чому Путін знову почав маніпулювати темою переговорів

Кремль намагається представити Україну як країну, яка виступає за війну і проти переговорного процесу

31 липня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін маніпулює темою переговорного процесу з Україною, на розпочати який нібито заважають контрнаступальні операції ЗСУ, хоча окупаційний контингент Росармії продовжує свої штурми та атаки на Донбасі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

У США розповіли, чому Путін знову почав маніпулювати темою переговорів

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики вважають, що глава Кремля на прес-конференції на саміті "Росія — Африка" 29 липня звинуватив Україну в початку широкомасштабного контрнаступу, нібито, щоб РФ не могла обговорювати припинення вогню, поки її окупаційний військовий контингент намагається відбитися від атак ЗСУ.

В Інституті вивчення війни зазначають, що російські офіційні особи раніше використовували згадку про переговори як "зброю", щоб звинуватити Україну в тому, що вона є "стороною, яка не бажає розпочинати переговори".

Як вважають експерти ISW, Путін, ймовірно, використовує обговорення контрнаступу ЗСУ, щоб "спростувати повідомлення про успіхи України на полі бою, і звинуватити Україну в відсутності інтересу в потенційному переговорному процесі".

Також аналітики звертають увагу, що війська РФ проводили свої атаки, зокрема в Луганській та Донецькій областях, майже безперервно з того часу, як ЗСУ розпочали контрнаступальні дії. При цьому Путін про це, природньо, не згадав, йдеться у звіті.

Зазначимо, що днями глава Африканського союзу Азалі Ассумані на полях саміту "Африка — Росія" заявив про те, що російський диктатор нібито бажає вести переговори щодо завершення війни з Україною. Путін стверджував, ніби потрібно лише "переконати іншу сторону".

Водночас, керівник Кремля розповів африканським лідерам небилицю про те, як Україна та РФ нібито майже домовилися про припинення війни під час переговорів у Туреччині, і що Москва "на прохання" вивела свої війська з Київської області.

Читайте на порталі "Коментарі" — що стоїть за розмовами Путіна про переговори — хто може змусити РФ припинити війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини