Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чи здатна російська "оборонка" повністю технічно забезпечити резерви РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи здатна російська "оборонка" повністю технічно забезпечити резерви РФ

За даними ISW, Росія не зможе забезпечити технікою нові резерви своєї армії

5 лютого 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Російська оборонно-промислова база навряд чи здатна повністю забезпечити технікою резерви РФ. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни.

У США розповіли, чи здатна російська "оборонка" повністю технічно забезпечити резерви РФ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

В ISW зазначають, що російська оборонно-промислова база навряд чи здатна повністю забезпечити резерви РФ, незважаючи на здатність Росії підтримувати нинішній темп операцій та постійні зусилля щодо розширення російської ОПБ.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що оперативний та стратегічний резерви, як правило, не є боєздатними, але російське командування схильно розглядати свій резерв як "бездонну діжку".

Машовець заявив, що російський ОПБ здатний виробляти близько 250-300 "нових модернізованих" танків на рік.

Крім того, російські війська можуть ремонтувати щорічно близько 250-300 танків, які перебували на тривалому зберіганні або зазнали пошкоджень на полі бою.

За оцінками ISW, Росія матиме можливість розширити свою "оборонку" і накопичити ресурси, якщо вона підтримуватиме ініціативу на всій території військових дій протягом 2024 року, хоча навряд чи достатньою мірою, щоб забезпечити велику кількість мобілізованих резервістів або призовників цього року .

На думку аналітиків, концентрація російських резервів на всій території України, про яку повідомляється, значною мірою збігається з пріоритетами Росії на фронті, але не обов'язково свідчить про майбутні російські операції.

Машовець заявив, що російські війська зараз мають у резерві 17 полків, 16 батальйонів та дві тактичні групи полково-батальйонного рівня. Він додав, що загальна чисельність російського особового складу в резервних підрозділах становить близько 60 000-62 000 осіб, але російські війська оснастили зброєю та спорядженням лише близько 20 000 резервістів тактичного та оперативно-тактичного рівня.

За оцінками ISW, активна українська оборона на всьому театрі бойових дій у 2024 році передасть стратегічну ініціативу Росії, що дозволить Москві визначати, де, коли і в якому масштабі відбуватимуться бойові дії в Україні та відповідно розподіляти російські ресурси, змушуючи Україну відповідати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому лютий критично важливий місяць для України: які очікування від рішень союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини