Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чи загрожує Україні "спільне розгортання військ" Росії та Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи загрожує Україні "спільне розгортання військ" Росії та Білорусі

В ISW оцінили ризики повторного вторгнення в Україну з боку Білорусі

11 жовтня 2022, 09:00 comments1236
Поділіться публікацією:

Російська Федерація та Білорусь заявили про спільне розгортання військ – формувань, призначених для захисту Союзної держави. Однак вони навряд чи наважаться атакувати ними Україну з півночі. Як передає портал "Коментарі", таку думку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чи загрожує Україні "спільне розгортання військ" Росії та Білорусі

Володимир Путін та Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Як зазначають аналітики, ймовірно, що російський компонент будь-якого формування "регіонального угруповання військ" складатиметься з мобілізованих або призовників, які мають низький рівень підготовки та не становлять значної загрози для України.

Також компонент може складатися з частин 1-ї гвардійської танкової армії, 20-ї загальновійськової армії та повітряно-десантних підрозділів, які зазнали значних втрат в Україні та мають суттєво знижену боєздатність.

Перед цим ЗМІ повідомляли, що Росія масово перекидає своїх солдатів до Білорусі у вагонах для худоби. Раніше ISW оцінював, що Кремль сподівається використовувати білоруські військові об'єкти та інфраструктуру для підготовки мобілізованих солдатів, проте це не індикатор неминучого відкритого вторгнення з території Білорусі.

Водночас, Росія може спробувати використати свої сили в Білорусі, щоб "зафіксувати" українські війська під Києвом і не допустити їх передислокації в інше місце або участі в контрнаступі.

ISW вважає, що зараз Лукашенко не може собі дозволити внутрішні наслідки прямого білоруського втручання у війну, а Росія тим часом не має можливості швидко сформувати наземні ударні сили з нуля чи підрозділів, що існують у Білорусі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого боїться Путін : ЗМІ дізналися, чому Нацгвардія у Москві в повній боєздатності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини