Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чи вплине мобілізація в РФ на перебіг війни найближчими місяцями
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи вплине мобілізація в РФ на перебіг війни найближчими місяцями

Аналітики ISW переконані, що мобілізація в РФ не вплине на перебіг війни у найближчі місяці

22 вересня 2022, 07:38 comments2735
Поділіться публікацією:

Кремль поспіхом оголосив у Росії часткову мобілізацію, але це не надаватиме суттєвого впливу на хід війни в Україні найближчими місяцями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чи вплине мобілізація в РФ на перебіг війни найближчими місяцями

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

"Оголошення Путіна про часткову мобілізацію відобразило багато проблем, з якими Росія стикається під час її невдалого вторгнення в Україну. Москва навряд чи зможе вирішити їх у найближчі місяці", — переконані аналітики.

В ISW пояснили, що наказ диктатора мобілізувати частину "підготовленого" резерву РФ, тобто осіб, які пройшли строкову службу, протягом місяців не створять значної бойової сили агресора.                                                              

"Цього може бути достатньо для того, щоб 2023 року підтримувати нинішній рівень російської військової сили, компенсуючи втрати, хоча навіть це ще не ясно", — зазначили фахівці.

Таким чином, в Інституті вивчення війна дійшли висновку, що часткова мобілізація в Росії не зможе перешкодити можливості України звільнити від окупантів більшу частину своїх територій до зими. 

Нагадаємо, низка західних політиків заявила, що мобілізація в РФ — це підтвердження того, що Путін прорахувався з повномасштабним вторгненням в Україну. Зокрема, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що оголошення Путіним мобілізації в РФ свідчить про те, що російське вторгнення зазнає краху.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський звернувся до Німеччини з виживання українських солдатів: що просить президент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини