Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чи реально Україні перехопити ініціативу у росіян на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи реально Україні перехопити ініціативу у росіян на полі бою

Аналітики ISW вважають, що затримки військової допомоги відкладуть відновлення ініціативи ЗСУ на всьому фронті

7 березня 2024, 07:38 comments1836
Поділіться публікацією:

З точки зору оперативної доцільності Україна має перехопити ініціативу у російських окупантів, проте через проблеми із затримками надання західної допомоги зусилля Сил оборони щодо деокупації своїх територій доведеться відкласти. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чи реально Україні перехопити ініціативу у росіян на полі бою

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Аналітики ISW цитують заяву командувача Сухопутних військ України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, який заявив 6 березня, що Україна спробує перехопити ініціативу та провести контрнаступальні дії у 2024 році.

Американські експерти вважають, що спроба України перехопити ініціативу у 2024 році має підстави для оперативної доцільності.

"Росія зможе визначати місце, час, масштаб і вимоги до бойових дій в Україні доти, доки вона зберігатиме ініціативу на всьому театрі військових дій, що може дозволити РФ змусити Україну витрачати матеріальні кошти та живу силу на реактивні оборонні операції, позбавляючи Україну можливості накопичити матеріальні кошти, необхідні майбутніх контрнаступальних операцій", – йдеться у звіті.

ISW продовжує оцінювати, що для України було б безглуздо поступатися перевагою ініціативи на всьому театрі військових дій Росії на більш тривалий час, ніж це необхідно. Проте, додають експерти, подальші затримки із наданням західної допомоги у сфері безпеки, ймовірно, відкладуть українські зусилля щодо повернення собі ініціативи на всьому театрі воєнних дій.

"Дефіцит матеріальних коштів змушує українські війська доукомплектовувати їх, а невизначеність щодо майбутньої допомоги, ймовірно, обмежує українське оперативне планування", – зазначають у огляді.

Аналітики додають, затримки з критично важливою допомогою змусять Україну приймати складні рішення щодо розподілу ресурсів між майбутніми оперативно важливими контрнаступальними операціями та поточними українськими оборонними операціями проти російських нападників, які зараз утримують ініціативу

Читайте також на порталі "Коментарі" — що показав "супервівторок" у США: чи зміниться ситуація з наданням допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини