Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чи допоможе мобілізація Путіну досягти його мети в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи допоможе мобілізація Путіну досягти його мети в Україні

В Інституті вивчення війни впевнені, що Путін бреше, коли каже, що мобілізація в Росії виправдала всі очікувані результати

5 листопада 2022, 08:35 comments1300
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін відверто бреше, коли заявляє, що мобілізація посилила міць російської армії. Насправді часткова мобілізація, яка нібито закінчилася в РФ, не створила можливості для досягнення цілей Кремля. Як передає видання "Коментарі", у цьому впевнені аналітики Інституту вивчення війни.

У США розповіли, чи допоможе мобілізація Путіну досягти його мети в Україні

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

За інформацією інституту, президент Росії Володимир Путін, ймовірно, створює умови для продовження прихованої мобілізації, що свідчить про те, що часткова мобілізація не створила достатніх сил для досягнення максималістських цілей Путіна в Україні, незважаючи на його заяви про протилежне.

Дозвіл на мобілізацію ув'язнених також може вказувати на те, що Путін намагається запобігти соціальній напругі, створюючи умови для заклику засуджених, а не цивільних російських чоловіків.

Витратні зусилля Росії щодо мобілізації продовжуватимуть тиснути на російську економіку і можуть призвести до соціальної напруги, якщо Кремль не виконає своїх фінансових зобов'язань перед учасниками "спеціальної військової операції".

Натомість російські військові, ймовірно, намагаються використати мобілізований особовий склад для відновлення Донецької наступальної операції, але, швидше за все, не зможуть досягти оперативно значимих успіхів.

За попередньою оцінкою ISW, російські війська передчасно задіяли недостатню концентрацію мобілізованого персоналу у наступальних операціях під Бахмутом та Вугледаром Донецької області 3 листопада.

Читайте також на порталі "Коментарі" — пропагандистка Кремля Симоньян розмріялася швидше приїхати до Києва: в Україні їй уже відповіли – чекають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини