У США пояснили, навіщо РФ знову почала атакувати енергосистему України

Аналітики ISW вважають, що війська РФ атакують енергосистему України, щоб підірвати оборонну промисловість

Нові атаки росіян на енергосистему України мають на меті підірвати оборонно-промисловий потенціал. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що в ніч із 21 на 22 березня російські війська здійснили найбільшу серію комбінованих ракетно-безпілотних ударів по об'єктах української енергетичної інфраструктури з початку повномасштабного вторгнення.

Аналітики зазначають, що удари росіян по українських енергетичних об'єктах можуть мати на меті підірвати український оборонно-промисловий потенціал, а окупанти, ймовірно, намагаються використати дефіцит українських зенітно-ракетних комплексів у новій спробі зруйнувати українську енергосистему.

Експерти наголошують, що російські війська не змогли зруйнувати українську енергосистему 22 березня, але можуть мати на меті продовжити інтенсивні удари по енергетичній інфраструктурі в наступних серіях ударів, особливо для того, щоб скористатися постійними затримками у наданні західної допомоги у сфері безпеки, які суттєво обмежують можливості української системи. протиповітряної оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" - масована ракетно-дронова атака на енергетику України з боку РФ, яка сталася в ніч на 22 березня, стала найпотужнішою з початку вторгнення, запевняють в Укренерго. Удари припали по теплових та гідроелектростанціях, а також магістральних підстанціях. Страшні прильоти та пошкодження – на ДніпроГЕС. А напередодні, 21 березня, була спроба знищити низку цілей у Києві, проте тоді вдалося відбитися, знищивши понад 30 ворожих ракет. Експерти продовжують аналізувати спеціально для порталу "Коментарі" причини та наслідки подібних повітряних атак ворога.

Також "Коментарі" повідомляли - чому РФ посилює енергетичний тероризм: чи посилиться підтримка України.