У США показали карту: що відбувається в Курській області, хто має просування

В ISW показали карту, на якій видно, що немає очевидної переваги у просуванні ні українців, ні росіян

У Курській області фіксується просування як українських військових, і військ РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зафіксували, що ЗСУ та війська РФ нещодавно просунулися до головного "українського плацдарму" в Курській області. Геолокаційні кадри від 22 жовтня показують, що українські воїни нещодавно просунулися до південного Зеленого Шляху (на південний схід від Коренево).

Російські джерела ISW стверджували, що війська РФ 22 жовтня нібито відбили механізовану атаку ЗСУ на Зелений Шлях.

Геолокаційні кадри від 22 і 23 жовтня показують, що путінські війська нещодавно відбили Ольговку (схід Коренево) і відновили позиції на південний схід від Плехового (південніше на схід від Суджі).

Російські джерела, включаючи Міноборони РФ, також розповідали, що ЗСУ нібито безуспішно контратакували біля Плехово, Малої Локні (на північ від Суджі), Суджі, Покровського (південніше схід від Коренево) та Зеленого Шляху.

Експерти звертають увагу, що ні українські, ні російські джерела ISW не повідомляли про наземні атаки на захід від головного плацдарму ЗСУ в Курській області в Глушківському районі 23 жовтня.

Командувач чеченським спецназом "Ахмат" Апті Алаудінов 23 жовтня визнав, що російські сили скоїли щонайменше 187 підтверджених злочинів, включаючи вбивства та зґвалтування, відколи війська РФ розгорнулися для захисту Курської області, але стверджував, що "ахматівці" відповідальність.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗСУ знову втратили території Курської області: куди вже зайшли росіяни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ готується до 3 етапу наступу на Курщині: чим допомогла Курська операція.