Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США оцінили готовність України посилити мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У США оцінили готовність України посилити мобілізацію

Американські експерти ISW вважають, що посилення мобілізації підтримає ЗСУ, але наростити боєздатність може лише зброя Заходу

11 квітня 2024, 07:47 comments4844
Поділіться публікацією:

Готовність Верховної Ради ухвалити законопроект щодо посилення відповідальності за ухилення від мобілізації – це важливий сигнал, який підтримає здатність Збройних сил України оновлювати існуючі бригади. Але вирішальним чинником нарощування бойової могутності армії стануть матеріальні кошти країн Заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

У США оцінили готовність України посилити мобілізацію

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначили, що 10 квітня Верховна Рада України розглянула та ухвалила положення проекту закону про мобілізацію у рамках постійних зусиль, спрямованих на підвищення стійкості мобілізації у довгостроковій перспективі.

Зокрема, в Інституті звернули увагу на зміни до Кримінального кодексу, які посилюють покарання за ухилення від мобілізації та положення Закону, що дозволяють мобілізувати засуджених.

"Зусилля України щодо створення більш стійкого мобілізаційного апарату підтримають здатність Збройних сил відновлювати та відновлювати існуючі та створювати нові підрозділи. Однак, за оцінками ISW, надані Заходом матеріальні засоби залишаються найважливішим вирішальним фактором для здатності української армії відновлювати та нарощувати свою бойову міць", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — багатостраждальний законопроект про мобілізацію дістанеться голосування у другому читанні у значно урізаному вигляді. Так, демобілізацію звідти прибрали, а закладені жорсткі покарання для ухилістів – пом'якшили. Які очікування щодо подальшої долі цього законопроекту – та мобілізації загалом? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбасс

11 квітня 2024, 06:51

Процесс здачи Часов Яра уже начался. Так в конце концов и всю Украину здадут. Зачем эти безсмысленные траты наших жизней, только лишь ради обогащения зеленых выблядков? Всю помощь разворовывают эти проклятые зеленые выблядки во главе с клоуном наркоманом


Новини