Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали найближчі плани Росії на Запорізьку АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали найближчі плани Росії на Запорізьку АЕС

Росіяни створюють умови для негайного переведення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) до російської електромережі

4 листопада 2022, 07:30 comments1619
Поділіться публікацією:

Після висновків МАГАТЕ російські загарбники створюють умови для того, щоб якнайшвидше перевести ЗАЕС до російської електромережі. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США назвали найближчі плани Росії на Запорізьку АЕС

Запорізька АЕС. Фото: Енергоатом

Аналітики вважають, що російська влада, можливо, створює умови для негайного переведення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) до російської електромережі після заяви Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) від 3 листопада про те, що українська влада не використовує ядерні матеріали не за призначенням.

Водночас російські війська продовжують виводити окремі підрозділи із північно-західної частини Херсонської області, але поки що незрозуміло, чи боротимуться вони за місто Херсон.

За спостереженнями ISW, російські війська продовжують готувати запасні позиції на лівому (східному) березі Дніпра, облаштовуючи оборонні позиції на північний захід від Херсона та перекидаючи додаткові мобілізовані сили.

За повідомленнями, деякі російські елітні підрозділи – такі як повітряно-десантні війська та морська піхота – продовжують діяти на правому (західному) березі Дніпра, і їхній повний висновок з півночі Херсонської області був би більш чітким показником того, що російські війська не боротимуться за місто Херсон чи населені пункти на правому березі.

Українські та російські джерела також активно обговорювали повідомлення про закриття деяких російських контрольно-пропускних пунктів на околицях Херсона, крадіжку міських пам'ятників і зняття російського прапора з будівлі Херсонської обласної адміністрації як ознаки звільнення Росії з міста.

Читайте також на порталі "Коментарі" – вже третя країна Європейського Союзу визнала путінський режим терористичним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини