Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали місто, яке росіяни можуть захопити швидше, ніж Авдіївку чи Бахмут
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали місто, яке росіяни можуть захопити швидше, ніж Авдіївку чи Бахмут

В ISW вважають, що росіяни близькі до того, щоб захопити Часов Яр

15 квітня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська можуть не встигнути захопити все місто Часов Яр у Донецькій області до 9 травня, але зайти до його східного району їм справді під силу. Однак брак артилерії та засобів ППО у ЗСУ дозволить загарбникам швидше просуватися в ході операції із захоплення всього міста. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали місто, яке росіяни можуть захопити швидше, ніж Авдіївку чи Бахмут

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти нагадали заяву головнокомандувача Збройних Сил Олександра Сирського про намір військового командування РФ захопити місто Часов Яр у Донецькій області, до російського свята Дня Перемоги 9 травня.

Аналітики ISW зазначають, що мета російського військового командування захопити Часов Яр лише за три з половиною тижні вказує на те, що воно, ймовірно, оцінює, що російські війська зможуть захопити місто швидшими темпами наступальних операцій, ніж зусилля із захоплення Бахмута у травні 2023 року. або Авдіївки у лютому 2024 року.

У звіті припускають, що російське військове командування вважає, що дефіцит боєприпасів в Україні дозволить російським військам захопити Часов Яр за кілька тижнів, незважаючи на оцінку ISW, що російські війська поки що досягли лише крайньої східної частини мікрорайону "Канал" на сході міста.

У той же час, зазначають у ISW, російське командування регулярно висуває нереалістичні цілі для просування, і російський військовий блогер висловив сподівання, що російські війська зможуть просто увійти до Нового мікрорайону на південному сході Часового Яру до 9 травня.

У звіті припускають, що російські військові мають намір скористатися значним браком української артилерії та засобів ППО, які мають вирішальне значення для української оборони, і які не обмежували оборону Бахмута чи Авдіївки такою мірою, якою вони обмежують зараз.

"Російське військове командування продовжуватиме наступальні дії на Часов Яр до їхньої кульмінації. Але росіяни можуть просуватися швидше, ніж у попередніх операціях, враховуючи нинішню нестачу артилерії та засобів ППО в Україні", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на Донбасі загострилася, штурмів росіян дуже багато: Сирський звернувся до українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини