У США назвали кількість взятих під контроль ЗСУ населених пунктів у Курській області

ЗСУ розширюють свою присутність у Курській області

Українські військові у Курській області взяли під контроль 41 населений пункт. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики у своєму звіті послалися на інформацію президента Володимира Зеленського, що в результаті операції ЗСУ взяли під контроль 74 населені пункти в Курській області. За даними моніторингу ISW геолокаційних відеоматеріалів, станом на 13 серпня українські війська контролювали приблизно 41 населений пункт Курської області.

Розбіжність у даних Інституті пояснили тим, що у російській області багато дуже маленьких населених пунктів, і навіть пунктів, які були враховані у підрахунку. В ISW зазначили, що такі розбіжності не спростовують офіційні повідомлення України, а скоріше "є наслідком невід'ємних обмежень методології Інституту, заснованої на відкритих джерелах, і прагненням використовувати лише загальнодоступну інформацію".

"Інститут вивчення війни не вважає, що українські сили контролюють всю територію в межах максимального обсягу заявлених поступів ЗСУ відповідно до визначення "контролю", що використовується ISW", - йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – досить стримано та явно, натякаючи на підтримку України, вже відреагували на події у Курській області у США, Німеччині. Більше того, ключові партнери зізналися, що не бачать чогось неординарного в тому, що Україна використовує надану ними зброю під час Курської операції. Чи був Захід готовий до подій у Курській області? Судячи з реакції партнерів, чи можна сказати, що Захід дав "зелене світло" на наступ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - міф про "один народ" повністю розбито: що вже показала Курська операція.