Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали головну помилку, яка занапастить росіян на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали головну помилку, яка занапастить росіян на Донбасі

В ISW наголошують, замість захисту вразливих рубежів росіяни продовжують безуспішно атакувати

18 вересня 2022, 08:45 comments1329
Поділіться публікацією:

Російські війська безуспішно намагаються атакувати на Донеччині, намагаючись виконати поставлене завдання – виходу на адміністративні кордони області, але всі ці спроби закінчуються безуспішно. Російські сили продовжують вести безглузді наступальні операції навколо Донецька та Бахмута замість того, щоб зосередитися на захисті від українського контрнаступу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту дослідження війни (ISW).

У США назвали головну помилку, яка занапастить росіян на Донбасі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У зведенні йдеться, російські війська продовжують атакувати Бахмут та різні села під Донецьком, які мають лише "емоційне значення" для мешканців так званої "ДНР". Як пишуть аналітики Інституту, росіяни, ймовірно, направляють деякі з дуже обмежених резервів, що є в Україні, на цю мету, а не на вразливі російські оборонні рубежі, які поспішно зведені вздовж річки Оскол у східній частині Харківської області.

Росіяни не можуть розраховувати на великі успіхи навколо Бахмута чи Донецька, щоб зірвати українські контрнаступи, і, схоже, продовжують майже автоматичні зусилля щодо завоювання позицій у Донецькій області. Як пише ISW, вони "здаються дедалі відірваними від загальних реалій театру військових дій".

Продовження російських наступальних операцій навколо Бахмута та Донецька може вказувати на те, що ухвалення рішень Росією залишається під питанням.

Нездатність Росії відправити великомасштабні підкріплення до східної частини Харківської та Луганської області робить більшу частину окупованого Росією північного сходу України вразливою для українських контрнаступів. Росіяни, можливо, вирішили не "захищати" цей район, незважаючи на неодноразові заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що метою спеціальної військової операції є "звільнення" Донецької та Луганської областей. Як пише ISW, пріоритет російських завоювань на півдні України над утриманням північного сходу має стратегічний зміст, оскільки Херсонська та Запорізька області є критично важливими територіями як для Росії, так і для України.

Українські сили, ймовірно, розширюють позиції на схід від річки Оскол та на північ від річки Сіверський Донець, що може дозволити їм оточити російські війська довкола Лиману. Подальше просування українців на схід уздовж північного берега Сіверського Дінця може зробити російські позиції навколо Лимана непридатними та відкрити підходи до Лисичанська та, нарешті, до Сєвєродонецька.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін хоче переговорів чи знову блефує: про що говорять нові заяви диктатора про Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини