Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали два варіанти ядерних ударів РФ по Україні: куди може вдарити Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали два варіанти ядерних ударів РФ по Україні: куди може вдарити Путін

Аналітики ISW зазначають, що Путін не зможе захопити Україну, застосувавши ядерну зброю.

1 жовтня 2022, 13:12 comments2669
Поділіться публікацією:

Військові аналітики Інституту вивчення війни не готові робити прогнози, коли і за яких обставин президент РФ Путін може наказати про використання ядерної зброї в Україні. Тому що це буде винятково "особисте рішення" російського президента. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали два варіанти ядерних ударів РФ по Україні: куди може вдарити Путін

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Фахівці вважають, що Путін хоче заморозити конфлікт на нинішніх лініях фронту та надати час російській мобілізації для відновлення російських сил.

Водночас Інститут вивчення війни вказує, що не може передбачити, коли РФ може застосувати ядерну зброю, бо це буде особисте рішення Путіна.

Замість загроз застосуванням ядерної зброї Кремль намагатиметься досягти своїх цілей шляхом часткової мобілізації та енергетичного тиску в зимовий період.

Однак стабілізувати фронт і заморозити конфлікт ненавченими новобранцями Путіну не вдасться, вказують аналітики.

Проте, якщо Путін спробує вдарити по Україні ядерною зброєю (наприклад, провести атаку проти одного чи кількох міст чи об'єктів критичної інфраструктури), це не змусить Україну чи Захід здатися, а скоріше буде "грандіозною авантюрою".

За словами аналітиків, у Путіна є два основні варіанти застосування тактичної ядерної зброї: завдання ударів по ключових наземних лініях зв'язку та командних пунктах, щоб паралізувати контрнаступ ЗСУ, та/або завдання ударів по великих скупченнях українських сил поблизу лінії зіткнення. Однак "одна ядерна зброя не буде вирішальною проти будь-якої з цих цілей".

"Путіну, очевидно, треба буде застосувати кілька тактичних ядерних озброєнь по всій Україні, щоб досягти значних результатів і підірвати здатність України проводити контрнаступ. Масштаби застосування ядерної зброї, ймовірно, підвищать ризик удару у відповідь Заходу, що, у свою чергу, збільшить потенційні втрати, які Путіну доведеться співвіднести із короткостроковими вигодами", — йдеться в аналізі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Україна вже перейняла ініціативу у війні: відповідь Зеленського.

Також видання "Коментарі" писало — російський диктатор путін виступив 30 вересня з черговим зверненням, в якому, серед іншого, заявив про анексію нових українських територій (тимчасово окуповані частини Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей), а також вибухнув погрозами та критикою у адресу України та Заходу. Що можна сказати за підсумками цього звернення? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 жовтня 2022, 13:04

Нашому божевільному нічого не загрожує під захистом комуністичних бункерів. Зате які надхненні відосики з'являється. Створили собі не країну, а могильник для шахідів, який надихає божевільного. Навіть на Росії не бажають миритись. В нас змирились, бо ми одразу в православний рай, як повільно розплавлені мучэныкы. Все буде Маріуполь або Хіросима!

sexxx

1 жовтня 2022, 12:48

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ------ https://vk.sv/zex


Новини