Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США дали відповідь, що буде з ПВК "Вагнер" після бунту Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

У США дали відповідь, що буде з ПВК "Вагнер" після бунту Пригожина

Швидше за все, ПВК "Вагнер" не включатиме Євгена Пригожина і не продовжуватиме існувати як окрема єдина організація

27 червня 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Майбутнє ПВК "Вагнер" після спроби збройного повстання поки що неясно, але вона, швидше за все, не включатиме Євгена Пригожина і може не продовжувати існувати як окрема чи єдина організація. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США дали відповідь, що буде з ПВК "Вагнер" після бунту Пригожина

ПВК "Вагнера". Фото: із відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу, що Путін у своєму зверненні заявив, що справжнім ворогом Росії є Україна, і розрізнив бійців ПВК "Вагнер" та організаторів збройного повстання, імовірно Пригожина та лояльних до Пригожина.

"Путін міг заарештувати командування ПВК "Вагнер" за державну зраду, але натомість запропонував пробачити та інтегрувати війська ПВК "Вагнер", що вказує на те, що йому потрібна навчена та ефективна робоча сила", — йдеться у звіті.

У ISW зазначають, що Кремль має на меті залучити сили "Вагнера" до російського Міноборони, але незрозуміло, як планується інтегрувати "вагнерівців" у військову структуру. Кремль може розділити війська "Вагнера", які діють в Україні, щоб посилити існуючі військові формування, або змусити їх зареєструватися у ПВК, пов'язаних із МО Росії.

"Кремль може вирішити зберегти структуру "Вагнера" виключно для підтримки операцій в Африці або на Близькому Сході та розділити групу військ ПВК "Вагнер" в Україні. Подібні сценарії можуть вплинути на моральний дух та боєздатність сил ПВК "Вагнер"", — наголошується у звіті.

Крім того, в ISW зазначають, що, очевидно, глава "Вагнера" Євген Пригожин спробував применшити значення свого збройного повстання 26 червня у своїй першій заяві після провалу повстання, ймовірно, намагаючись захиститися від звинувачень у спробі державного перевороту проти Путіна.

Зазначимо, 23 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин від словесної конфронтації з верхівкою Міноборони РФ в особі міністра Сергій Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова перейшов до активних дій. Пригожин звинуватив "міноборонців" у ракетному ударі по тиловій базі "Вагнера", на вулицях російських міст з'явилася військова техніка, "вагнерівці" взяли адмінбудинки (зокрема міноборони) у Ростові, вимагаючи "голів" Шойгу та Герасимова. Що сталося та чому? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін через два дні висловився про бунт Пригожина та провів "важливу нараду" з силовиками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини