Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США більше немає пересторог. Україна може отримати зброю, про яку мріяла
commentss НОВИНИ Всі новини

У США більше немає пересторог. Україна може отримати зброю, про яку мріяла

В Адміністрації американського президента розглядають можливість передачі Україні балістичних ракет великої дальності, повідомляє NBC News з посиланням на двох чиновників. Уже навіть начебто є схема, як це можна зробити

19 лютого 2024, 14:53 comments7502
Поділіться публікацією:

Протягом останніх двох років Адміністрація Джо Байдена під різними приводами відмовлялася відправляти Україні ракети великої дальності. Як відзначає видання, офіційні особи побоювалися, що ЗСУ можуть використовувати їх для нанесення удару по Криму або по території Росії, що неминуче приведе до ескалації "конфлікту". Проте, начебто зараз думка американських посадовців змінилася.

У США більше немає пересторог. Україна може отримати зброю, про яку мріяла

Ракета ATACMS

Як повідомляє NBC News, начебто у Вашингтоні зараз працюють над тим, щоб передати Україні ракети великої дальності. Журналісти нагадують, що наприкінці 2023 року американці розпочали процес поставок Україні армійських тактичних ракетних систем, відомих як ATACMS. Проте, вони поставляли виключно старіші системи середньої дальності.

"За словами чиновників, зараз США схиляються до відправки нової версії ракети більшої дальності, яка дозволить Україні завдати удару далі контрольованого Росією Кримського півострова",
- йдеться у публікації.

Хоча представники Пентагону повідомили NBC News, що у США обмежений запас ATACMS і що вони навряд чи відправлять їх в Україну без грошей для поповнення запасів США. Проте, як відзначили чиновники, на яких посилається видання, якщо Конгрес схвалить збільшення фінансування України, то можна буде включити далекобійні ракети в один із перших пакетів військової допомоги.

Якщо ж допомога ближчим часом схвалена не буде, то американські чиновники не виключають, що Вашингтон може попросити союзників надати Україні ракети та поповнити запаси ATACMS.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що постачанням Україні далекобійних ракет ATACMS США показують, що Вашингтон виконує свої зобов'язання перед українським народом і готовий і надалі підтримувати Київ у війні проти РФ. Після того, як Україна отримала цю потужну зброю, є два питання, які цікавлять багатьох українців. Перше — що потрібно для перехоплення ракет ATACMS і чи є це в Росії? Друге – чи буде атаковано Кримський міст ATACMS? Видання "Коментарі" спробувало знайти відповіді на ці питання, вивчивши думки експертів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини