Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США анонсували зміни на полі бою в Україні – яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У США анонсували зміни на полі бою в Україні – яка причина

Аналітики вже порівняли передачу далекобійних ракет із постачанням РСЗВ HIMARS

18 жовтня 2023, 08:20 comments1198
Поділіться публікацією:

Наявність у України далекобійних американських ракет ATACMS може значно вплинути на ситуацію на полі бою. Тепер загарбникам доведеться адаптувати принципи використання авіації та складів з урахуванням протистояння новій зброї в руках ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США анонсували зміни на полі бою в Україні – яка причина

Україна вперше використала ATACMS. Фото US Army

Американські аналітики зазначають, удари України по аеродромах на окупованих територіях змусять російське командування розосередити авіаційні засоби та відвести частину літаків далі від лінії фронту.

Зазначається, що використання авіації з аеродрому в Бердянську, за яким раніше завдали удару ЗСУ, дозволяло ворогові стримувати український контрнаступ у Запорізькій області.

Російські військові блогери вже порівняли передачу нових ракет із постачанням РСЗВ HIMARS. Тоді це дозволило знищити скупчення ворожої авіації в Чорнобаївці та противнику довелося адаптуватися до нових умов. Після ударів HIMARS російські склади були заховані далі в тил та розосереджені. Зараз на них чекає схожа ситуація.

"Імовірне розосередження російської авіації на аеродромах окупованої території України та передислокація авіаційних засобів далі від лінії фронту, ймовірно, порушить підтримку російською авіацією оборонних зусиль і локальних наступальних операцій", — пояснюють в ISW.

Це буде особливо важливо для російських гелікоптерів, які діяли на відносно невеликих ділянках лінії фронту протягом тривалого часу. Вони допомагали стримувати загарбникам наступні механізовані українські сили на початку контрнаступу у червні та липні 2023 року.

"ATACMS, ймовірно, поставить перед російськими військами подібний виклик, і російські війська можуть або зосередитися на укріпленні існуючих складів, або створити ще більш розосереджену і, отже, надмірно розширену систему логістики боєприпасів", — підсумували аналітики.

Читайте на порталі "Коментарі" — Білий дім підтвердив надання Україні ATACMS, але вказав на важливий нюанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини