Головна Новини Суспільство Війна з Росією У соцмережах пишуть про вимкнення світла: в "Укренерго" пояснили, що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

У соцмережах пишуть про вимкнення світла: в "Укренерго" пояснили, що відбувається

У соцмережах поширюють фейки про вимкнення світла

8 травня 2023, 19:22
Поділіться публікацією:

8 травня у соціальних мережах почали з'являтися повідомлення про нібито запровадження в Україні графіків відключення світла. Але виявилося, що це фейкова інформація. Про це повідомляють в "Укренерго".

У соцмережах пишуть про вимкнення світла: в "Укренерго" пояснили, що відбувається

Фейки про відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

 В компанії повідомили, що у соцмережах з'явилася нова, поки невелика, хвиля бажаючих маніпулювати на чутливій темі електропостачання.

А окремі Telegram-канали навіть зробили фейкове повідомлення про придумані ними графіки вимкнення світла, які нібито можна побачити, підписавшись на їхній канал.

Для  достовірності у повідомленнях навіть називали компанію "Укренерго" та придумали дату початку нібито відключень.Але це все брехня. Захиститися від таких фейків можна, споживаючи інформацію виключно з перевірених джерел.

Споживачів повідомили, що "Укренерго" має офіційні сторінки в Telegram та Facebook.

"Наразі підстав говорити про запровадження графіків відключень немає", — запевняють в компанії.

У соцмережах пишуть про вимкнення світла: в ”Укренерго” пояснили, що відбувається - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Росії оштрафували Вікіпедію за "фейки" про війну в Україні.Wikimedia Foundation, якій належить онлайн-енциклопедія Wikipedia отримала вирок Московського суду через "фейки про російську армію". Тепер компанія повинна заплатити два мільйони рублів. Росія оштрафувала Wikimedia Foundation за те, що компанія не видалила інформації з онлайн-енциклопедії "Вікіпедія", яку російська влада називає "фейками" про свої військові дії в Україні. Згідно з постановою російського суду, "Вікіпедія" нібито мала помилкову інформацію щодо дій російської армії на території Запорізької області під час її окупації. Загалом Wikimedia Foundation вже отримала три штрафи від російських судів, включно з останнім.  

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини