Головна Новини Суспільство Війна з Росією У скандинавській країні різко зріс потік біженців з України: їдуть тисячами
commentss НОВИНИ Всі новини

У скандинавській країні різко зріс потік біженців з України: їдуть тисячами

У Норвегії спостерігається різке збільшення потоку українських біженців

16 жовтня 2023, 22:25 comments2036
Поділіться публікацією:

 На території  Норвегії спостерігають  більшу кількість  українських біженців. З цієї   причини буде  створено  ще 3000  місць в центрах екстреного прийому. За  останній  місяць, більше  половини  українців, які приїхали в  скандинавський  регіон, звернулись  в Норвегію, інформує lifeinnorway.net.

 У скандинавській країні різко зріс потік біженців з України: їдуть тисячами

Українські біженці в Норвегії (фото з відкритих джерел)

Тим часом представники  норвезького Директорату  в справах іноземців (UDI) повідомляють про значно більше прибуття  українських  біженців тільки за  останній місяць.

"За останні чотири тижні близько 60% усіх українців, які прибули до скандинавських країн, звернулися до Норвегії", –  каже   керівник  UDI Фроде Форфанг.

Вважають, що дві третини біженців приїхали безпосередньо з української території, а третина жила в інших  європейських  країнах  до приїзду в  Норвегію.

Через наплив  українців центр прийому в Роде  має високу завантаженість.

"У зв'язку зі збільшенням прибуттів незабаром ми створимо від 2500 до 3000 додаткових місць. Буде створено кілька нових приміщень. Також ми відкладемо плани щодо закриття деяких існуючих екстрених пунктів. Можливо, виникне необхідність у швидкому збільшенні кількості місць, якщо прибуття продовжуватиметься такими темпами", – продовжив  норвежський посадовець.

За інформацією Управління  інтеграції та різноманітності (IMDi),  з огляду на зростання кількості  біженців, темпи розселення  на територіях  муніципалітетів мають бути збільшені.  Очікують,  що в 2024 році буде потрібно  розмістити  35 тисяч українських втікачів від війни.

"Це безпрецедентне явище в Норвегії – розселити стільки біженців за такий короткий час. Але отримання статусу резидента – це лише початок. Якщо ми хочемо швидко інтегрувати стільки людей, треба, щоб якомога більше вийшли на роботу. Так можна стати фінансово незалежними та вивчити норвезьку мову", – зауважила директор IMDi Лібе Рібер-Мон.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українські біженці масово залишають Чехію

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини