Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Шойгу намагаються приховати серйозний прокол російської армії: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Шойгу намагаються приховати серйозний прокол російської армії: про що йдеться

Статистика випадків дезертирства у російській армії йде на тисячі

2 січня 2024, 15:54
Поділіться публікацією:

Командування окупантів намагається приховати випадки масового дезертирства. Наразі кількість таких випадків йде на тисячі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Спротив.

У Шойгу намагаються приховати серйозний прокол російської армії: про що йдеться

Шойгу та Герасимов. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що у Брянській, Курській та Бєлгородській областях РФ рекордна кількість російських солдатів потрапила під суд за втечу зі служби.

"Зокрема, за 2023 рік понад 5 тисяч судових справ стосувалися самовільного звільнення з військових частин після початку мобілізації у вересні 2022 року", — наводять статистику в "Спротиві".

Як зазначають у партизанському русі, велика кількість вироків стосувалася дезертирства, а також невиконання наказів вищого командування.

"Відповідна ситуація ховається на всіх рівнях влади в РФ, оскільки такі випадки масові і стосуються СОТ сходу та півдня України", — зазначають партизани.

Варто зазначити, що лави дезертирів в армії РФ, зокрема, поповнюють штурмові роти "Z". Вони були створені за наказом глави Кремля Володимира Путіна із засуджених для наступальних дій та міських боїв під час війни проти України. Насправді окупаційні підрозділи, укомплектовані ув'язненими, показали дуже низьку боєздатність. Серед зеків-окупантів процвітає алкоголізм, мародерство, а також дезертирство — у тому числі через катастрофічні втрати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вступила у новий – 2024 рік – під масовані ворожі атаки. Причому як на землі, так і з повітря. У новорічну ніч Повітряні сили ЗСУ знищили 87 із 90 "Шахедів". У ніч проти 2 січня – 35 ворожих дронів із 35. Ранок другого дня нового року Україна зустріла під гуркіт вибухів – нас накрила чергова масована ракетна атака. Продовжує обговорюватися новий законопроект про мобілізацію, яким незабаром впритул займеться Верховна Рада. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїм баченням подальшого розвитку ситуації у російсько-українській війні. Принаймні на найближчу перспективу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини