Головна Новини Суспільство Війна з Росією У СБУ розкрили плани РФ щодо захоплених територій: яку область хочуть анексувати першою
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ розкрили плани РФ щодо захоплених територій: яку область хочуть анексувати першою

Українська спецслужба докладно розповіла, як Росія планує анексувати спочатку Донецьку область, а потім інші

26 липня 2022, 13:47 comments2904
Поділіться публікацією:

У Москві вже готовий план, як бути з окупованими територіями України. Насамперед окупанти ведуть підготовку до "референдуму", який хочуть провести на Донеччині і саме цю область першою хочуть приєднати до Росії. Передувати референдуму має потужна пропагандистська кампанія, яка вже фактично йде на тимчасово окупованих територіях України. Як передає видання "Коментарі", про це заявив представник СБУ Артем Дехтяренко.

У СБУ розкрили плани РФ щодо захоплених територій: яку область хочуть анексувати першою

У СБУ розповіли, як Росія анексуватиме захоплені території / фото REUTERS

Після того, як співробітники українських спецслужб проаналізували великі масиви видобутої інформації, стало зрозуміло, що для проведення фейкового "волевиявлення" противник планує використати проросійську організацію "Донецька республіка". Раніше вона була представлена лише на території так званої ДНР, але зараз її намагається впровадити і на інші захоплені території. Перед виборами ця організація змінить назву. Найімовірніший варіант, який просуватимуть окупанти – це "Велика Росія".

За даними СБУ, до складу цієї освіти увійдуть фейкові активісти, добровольці, експерти, які і будуть агітаторами. Їхнє завдання проводити зустрічі з місцевим населенням і переконувати людей у тому, що безпечне та стабільне майбутнє може бути лише з Росією.

Артем Дехтяренко додав, що куратори Кремля планують задіяти ЗМІ, щоб охопити брехливу пропаганду понад 50 млн глядачів як у самій Росії, так і на сході України. "Активісти", які також мають прибути з Росії, мають на окупованих територіях організовувати масові збори, мітинги, де розповідати про те, що Донецька область має бути приєднана до Росії. Агітаційні матеріали вже надруковані на території захоплених районів Донецької області. У хід буде також підкуп. Людям вручатимуть продуктові набори, а також карти російських операторів мобільного зв'язку. Таких "активістів" також хочуть відправити до Херсонської, Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — газова війна: як відповість ЄС – чого прагне Кремль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/4692
comments

Обговорення


Новини