Головна Новини Суспільство Війна з Росією У росіян змінюється думка про війну в Україні: які групи населення проти
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян змінюється думка про війну в Україні: які групи населення проти

Зростає кількість росіян, які вважають війну в Україні шкідливою.

сьогодні, 10:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Кількість росіян, які вважають вторгнення в Україну більш шкідливим, ніж корисним, продовжує зростати. Крім того, стало відомо, які групи російського населення підтримують війну в Україні, а які проти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження "Левада-Центру".

У росіян змінюється думка про війну в Україні: які групи населення проти

Росіяни змінюють думку про війну в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами вересневого опитуванням "Левада-Центру", 47% громадян РФ заявили, що війна завдала країні більше шкоди. Це на 6% більше, ніж у травні 2023 року. Одночасно знизилася частка тих, хто вважає, що війна принесла більше користі — з 38% у травні до 28% у вересні.

Найчастіше критично ставляться до війни жінки — 55%, молодь до 24 років — 55% та мешканці невеликих міст — 52%. Головними причинами такої думки росіяни називають загибель, страждання людей від втрат у війні та погіршення економічної ситуації. Іншими причинами також стало погіршення відносин з іншими країнами та західні санкції проти Росії.

Як показало опитування, прихильниками війни в Україні стали переважно чоловіки — 38%, люди віком за 55 років – 34% та москвичі – 32%. За їх словами, війна принесла приєднання українських територій та захист російськомовного населення Донбасу, а також зміцнила позиції Росії у світі.

Соціологи відзначають поступову втому росіян від війни, хоча більшість громадян не демонструють активного протесту, залишаючи розв'язання цього питання на розсуд влади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни злі на Путіна. За їх словами це "сором" та "ганьба" для російського диктатора. 

Також "Коментарі" писали, що президент США Джо Байден розповів, хто фактично надав "дозвіл" Путіну на повномасштабне вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини