Головна Новини Суспільство Війна з Росією У росіян справді є просування: у британській розвідці назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян справді є просування: у британській розвідці назвали напрямок

Британські експерти підтвердили невеликий поступ російських військ у Авдіївки

28 листопада 2023, 14:10 comments1001
Поділіться публікацією:

В останні дні окупаційні війська справді домоглися невеликого поступу на північному напрямку "кліщів" у рамках спроби оточити Авдіївку Донецької області. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міноборони Великобританії у Twitter.

У росіян справді є просування: у британській розвідці назвали напрямок

Бої за Авдіївку. Фото з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, що з початку жовтня 2023 року російські війська просунули лінію фронту в цьому районі на 2 км.

За даними британської розвідки, хоча це і скромне просування, воно, ймовірно, є одним з найбільших досягнень Росії з весни 2023 року. Воно коштувало підрозділам тисяч жертв.

Ця операція поступово наближає російські війська до Авдіївського коксохімічного заводу, де українські війська зберігають одну зі своїх основних оборонних позицій, йдеться у повідомленні.

"Хоча Авдіївка стала виступом чи виступом на українській лінії фронту, Україна продовжує контролювати коридор шириною близько 7 км, через який вона продовжує постачати місто", — зазначають фахівці Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – питання підтримки України західними союзниками останнім часом активізувалося. У США досі не вжито нових заходів щодо надання такої допомоги через розбіжності в Конгресі. При цьому, як зазначає видання Newsweek, американська влада, схоже, боїться поразки Росії у цій війні – тому дозують допомогу Україні. Аналогічну політику сповідують, зважаючи на все, європейці, де останнім часом набирають сили партії, які борються за мирні переговори між Києвом і Москвою. При цьому генсек НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що Альянс підтримуватиме Україну якнайдовше, щоб Київ отримав найкращі умови для мирних переговорів. На тлі явної нерішучості Заходу росіяни встигли окопатися, стримати тиск українського наступу, а тепер самі йдуть вперед, особливо в районах Авдіївки та Куп'янська. Портал "Коментарі" звернувся до експертів, які охарактеризували те, що відбувається на військовому та дипломатичному фронті російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини