Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії збільшили призовний вік і зменшили кількість пільговиків
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії збільшили призовний вік і зменшили кількість пільговиків

Російська влада маніпулює суспільною свідомістю, розповсюджуючи інформацію про "тимчасову" зміну призовного віку

13 січня 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

У Російській Федерації аргументують зміну призовного віку й позбавлення пільг багатодітних та батьків дітей-інвалідів “перехідним періодом”. Насправді ж братимуть усіх підряд, адже відчувають нестачу людей на фронті. Про це в телеефірі заявила політичний аналітик, головний редактор порталу After empire Ольга Курносова.

У Росії збільшили призовний вік і зменшили кількість пільговиків

У РФ до армії забиратимуть чоловіків з 18 до 30 років. Фото "РИА НОВОСТИ"

“Найближчим весняним призовом, з 1 квітня, будуть закликати чоловіків з 18 і до 30 років. Вони кажуть, що це такий “перехідний період”, а потім призиватимуть із 21 року. Тому призиватимуть усіх, просто у них сьогодні гарматного м’яса на фронті не вистачає. Але і до 1 квітня, звичайно ж, триватиме прихована мобілізація, тому що указ Путіна про так звану часткову мобілізацію ніхто не скасовував”, - каже Курносова.

За її словами, російська економіка не може виробляти багато озброєння, навіть при тому, що країна переходить на військові рейки.

А Держдума РФ тим часом відмовилася звільняти від мобілізації багатодітних батьків та батьків дітей-інвалідів. Думська фракція "Єдиної Росії" майже в повному складі відмовилася голосувати за надання відстрочки. Хоча міноборони країни-агресорки раніше заявляло, що їх не призиватимуть. Згідно з чинним законодавством, відстрочка від мобілізації надається лише росіянам, які мають на утриманні чотирьох і більше дітей віком до 16 років.

Як писали "Коментарі", Кремль планує створити двомільйонну армію. В українській розвідці є перевірені дані про те, що під час першої хвилі мобілізації до російської армії вдалося призвати 300 тисяч людей. Після нетривалої підготовки мобілізовані перекидаються на війну до України. При цьому ГУР не відкидає, що російське керівництво найближчими днями оголосить про проведення чергової хвилі мобілізації. За оцінками розвідників, військову форму одягнуть ще щонайменше 500 тисяч росіян, що дозволить країні-агресорові створити стратегічні резерви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини