Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії засудили фотографа до 13 років за підпал воєнкомату
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії засудили фотографа до 13 років за підпал воєнкомату

Деякі росіяни чинять опір путінській війні в Україні

4 жовтня 2023, 17:21
Поділіться публікацією:

Перший східний окружний військовий суд на виїзній сесії в Улан-Уде (Бурятія) визнав місцевого фотографа Михайла Бабінцева винним у "теракті" та призначив йому 13 років позбавлення волі. Він підпалив воєнкомат. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на російське опозиційне видання "Люди Байкалу".

У Росії засудили фотографа до 13 років за підпал воєнкомату

Михайло Бабінцев

Бабінцева звинуватили в тому, що в ніч проти 17 жовтня 2022 року він закинув коктейль Молотова на дах військкомату в селі Мухоршибір. На думку суду, Бабінцев це зробив "з метою дестабілізації діяльності органів державної влади".

Перші три роки він проведе у в'язниці, а термін, що залишився, — у колонії суворого режиму. Сторона захисту вважає, що кваліфікація кримінальної справи про теракт необґрунтована та політично мотивована.

Михайло Бабінцев з весни утримується в одиночній камері СІЗО.

Нагадаємо, що Росією прокотилася хвиля підпалів військкоматів, в якій брали участь як чоловіки, так і жінки. Спочатку ці події кваліфікувалися як "навмисне знищення чи пошкодження майна" (ст. 167 КК РФ). З осені 2022 найчастішою статтею у справах про атаки на адміністративні об'єкти стала 205 КК РФ ("Терористичний акт"). Покарання за статтею про теракт було посилено у квітні 2023 року, до 20 років позбавлення волі. Рідше атаки кваліфікують як диверсію. Відповідальність за диверсію розширили наприкінці 2022 року, майже нові статті (281.1 — 281.3 КК РФ) передбачають покарання до довічного позбавлення волі.

Тим часом, Сунак звернувся до союзників: що просить для України.

ЗМІ дізналися, від чиєї позиції надалі залежатиме допомога США Україні.

А в ООН розповіли, скільки вірмен залишилося в Карабаху.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини