У Росії запропонували "розібратися" з українською мовою

Відомий російський актор-шовініст Іван Охлобистін запропонував "розібратися" з українською мовою

Російський актор Іван Охлобистін, відомий своєю підтримкою війни Росії проти України, вибухнув черговою заявою шовініста. Цього разу прихильнику Путіна не сподобалася українська мова, з якою він пропонує "розібратися". Про це повідомляють "Коментарі".

"З українською мовою треба розібратися, - заявив Іван Охлобистін. - Вона не потрібна, вона створена штучно і лише допомагає самоідентифікації новоствореної нації, яка завжди становитиме для нас небезпеку. Єдиний спосіб цієї небезпеки позбутися - нейтралізувати всю державність. Ось прям все зачистити! І навіть назву я б поміняв. Малоросія і є Малоросія. Україна – це околиця. Навіть не наша – це поляки її так назвали".

Нагадаємо, що рашистську Z-громадськість вразило, що 46% учнів в окупованій РФ частині Запорізької області обрали при вивченні предмета "Рідна мова" мовою навчання українську.

- "Рідна мова" - це окремий шкільний предмет на 1-3 години на тиждень. Ніхто українську мову замість російської нав'язувати не збирається. Єдине, чим корисна інформація про 46% дітей, які обрали українську як рідну, це показник національної самоідентифікації та, можливо, сепаратистського потенціалу. Дивний намір виховати на нових територіях "хороших українців" замість "поганих бандерівців", - обурюються рашисти у Мережі.

Тим часом, стало відомо, скільки українці купують нових айфонів щомісяця.

Буданов пояснив, чи можливий обмін полоненими "всіх на всіх" найближчим часом.

А експерти пояснили, навіщо Україні статус у блоці Тримор'я. Україна стає частиною формування нової східноєвропейської політики.