Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії закличуть до зброї додатково два мільйони осіб: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії закличуть до зброї додатково два мільйони осіб: подробиці

Держдума змінила правила військового призову в РФ - тепер у російську армію можуть призвати з 18 до 30 років, раніше верхня межа призову становила 27 років

25 липня 2023, 16:29 comments1126
Поділіться публікацією:

Державна дума Росії у третьому читанні ухвалила поправки до законопроекту про підвищення призовного віку. Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії закличуть до зброї додатково два мільйони осіб: подробиці

В РФ створюють додатковий мобілізаційний резерв

Відповідно до них, призиватимуть до армії в Росії з 18 до 30 років уже з 1 січня 2024 року. Спочатку передбачалося, що підвищать як нижню, так і верхню межу призовного віку, але, згідно з текстом документа, рамки призовного віку просто розширять.

При розширенні меж призовного віку під призов потраплять на 2 млн осіб більше, ніж за збереження нинішніх рамок з 18 до 27 років, — до 9,14 млн осіб, підрахував науковий співробітник Інституту економічної політики ім. Гайдар Ігор Єфремов. У свою чергу, демограф Олексій Ракша зазначає, що, з урахуванням похибок даних перепису 2021 року, на початок 2023 року в Росії було 6,5 млн чоловіків віком від 21 до 29 років. При розширенні вікових рамок призову кількість потенційних призовників зросте на 2,2 млн. осіб, підрахував Ракша, передає DW.

Законопроект про підвищення призовного віку до 30 років схвалено Держдумою в першому читанні в середині червня. З цієї версії документа випливало, що одночасно буде підвищено нижній поріг — з 18 років до 21 року. У липні глава думського комітету з оборони Андрій Картаполов оголосив, що нижня межа призовного віку залишиться незмінною, а піднімуть лише верхню межу і в армію призиватимуть з 18 до 30 років. Наразі він обґрунтував нові поправки тим, що "демографічна ситуація серйозна, впливає на обсяг мобілізаційного ресурсу".

Тим часом, у Міноборони назвали два дива українського контрнаступу.

У Росії вигадали, як покарати олімпійську чемпіонку за зречення військового звання.

А Китай призначив нового главу МЗС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини