Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії створили заміну дрону "Ланцет" з іноземними компонентами: у чому його особливість
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії створили заміну дрону "Ланцет" з іноземними компонентами: у чому його особливість

Зазначається, що новий БПЛА також містить іноземні компоненти.

12 вересня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Російські окупанти розробили новий дроном-камікадзе "Скальпель". Безпілотник схожий на відомий БПЛА "Ланцет" від Zala. Defence Express повідомляє, що розробкою займалося російське "КБ "Схід".

У Росії створили заміну дрону "Ланцет" з іноземними компонентами: у чому його особливість

Дрон-камікадзе Скальпель

За інформацією Defence Express, розробкою займалося російське "КБ "Схід". Зазначається, що з'явилася інформація про льотні випробування боєприпасу, що баражирує, і вже деякі підрозділи вже подали заявки, але ще "перебувають у постійному діалозі з військовими за технічними вимогами до дрону".

Відповідно до заявлених характеристик, "Скальпель" має відсік корисного навантаження діаметром 125 мм і довжиною 650 мм, завдяки чому його можна оснастити бойовою частиною загальною вагою до 5 кг. При цьому у дрона максимальна злітна вага до 10,5 кг, швидкість до 120 км і дальність польоту до 40 км. Передбачається, що БПЛА запускаю з катапульти.

Зовні дрон схожий на безпілотника "Ланцет". За інформацією розробників, у дрона деякі компоненти мають іноземне походження.

Зазначимо, російські окупанти активно застосовують проти техніки та піхоти ударні дрони. Глава офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що "Ланцетом" Росія на фронті знищує техніку Сил оборони, системи ППО, РЛС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — битва дронів між Україною та Росією набирає обертів. У ніч на 10 вересня українська ППО знищила 26 дронів типу Shahed із 33. У ніч на 6 вересня силами протиповітряної оборони було знищено 23 із 33 повітряних цілей, причому росіяни атакували ракетами повітряного та наземного базування, а також дронами-камікадзе. У свою чергу, дрони постійно атакують російську територію. Причому досить ефективно, судячи з даних британської розвідки, яка розповіла про проблеми, з якими стикається РФ через удари безпілотниками. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про історію, перспективи та погрози для України у битвах за допомогою безпілотників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини