Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії пригрозили атакувати НАТО: заявили, що візьмуть територію за лічені години
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії пригрозили атакувати НАТО: заявили, що візьмуть територію за лічені години

Керівник російського комітету з питань оборони вважає, що для РФ потрібен Сувалкський коридор, який російські сили можуть захопити за лічені хвилини.

17 липня 2023, 16:05 comments8674
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов заявив, що найманці з групи "Вагнера" були відправлені до Білорусі не тільки для навчань білоруських солдатів. За його словами вони там для можливої атаки по НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Крим Реалії".

У Росії пригрозили атакувати НАТО: заявили, що візьмуть територію за лічені години

Російський депутат Андрій Картаполов. Фото з відкритих джерел

Андрій Картаполов повідомив, що для Росії "дуже потрібний" Сувалкський коридор.

"Є такий Сувалкський коридор... І ось цей Сувалкський коридор у разі чого нам дуже потрібний", — сказав Картаполов.

Це територія, яка простягається між Білоруссю та Калінінградською областю РФ через Польщу та Литву. Своє ім’я він отримав через польське місто Сувлаки.

Керівник російського комітету з питань оборони вважає, що російські сили зможуть швидко захопити цю територію.

"Йдеться про те, що готовий ударний кулак, який цей нещасний коридор візьме за лічені години", – заявив російський депутат Андрій Картаполов.

Російські пропагандисти періодично закликають атакувати Сувалкський коридор. Головна мета таких дій це приєднання ексклава, тобто Калінінградської області до підконтрольної для Росії Білорусі. Інші цілі таких дій – це "відрізання" балтійських країн, він інших союзників по НАТО.

У червні латвійський лідер Гітанас Науседа заявляв на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом про необхідність розмістити додаткові сили у Сувалкському коридорі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію Медведєва на вибухи на Кримському мосту. Російський чиновник пригрозив атаками по цивільних.

Також "Коментарі" писали, що представниця МЗС РФ Марія Захарова звинуватила три країни, які за її словами причетні до ударів по Кримському мосту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини