Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ заявили, що аеродром у Джанкої атакували ракетами ATACMS. Хто «допоміг» наводити удари
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ заявили, що аеродром у Джанкої атакували ракетами ATACMS. Хто «допоміг» наводити удари

Російські так звані воєнкори визнають, що Україна атакувала аеродром у Джанкої. При цьому вони називають нечувану кількість нібито американських ракет, яким ударили по військовому об'єкту окупантів

17 квітня 2024, 17:33
Поділіться публікацією:

Країна-агресор поки не надає офіційної інформації щодо удару, який завдали ЗСУ по військовому аеродрому в Джанкої.

У РФ заявили, що аеродром у Джанкої атакували ракетами ATACMS. Хто «допоміг» наводити удари

Вибухи в Джанкої

Втім, російський Телеграм-канал Baza стверджує, що ЗСУ обстріляли Джанкой балістичними ракетами. Їх нібито запустили із Херсонської області двома хвилями. Атака тривала близько години.

Водночас російські воєнкори вважають, що Україна атакувала аеродром американськими ракетами ATACMS.

"Цієї ночі ЗСУ атакували аеродром у Джанкої. Для удару було використано близько 12 оперативно-тактичних ракет ATACMS, які з високою ймовірністю запущені з боку Херсонської області",
— припустив російський воєнкор Михайло "Рибар" Звінчук.

На його думку, наводитися ЗСУ допомагали американський безпілотник RQ-4B та літак НАТО далекої радіолокаційної розвідки Boeing P-8a Poseidon.

Водночас військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зазначає, що поки невідомо, чим ЗСУ вдарили по летовищу. За його словами, є інформація, що це був MGM-140 ATACMS або навіть "Гром-2". Але, додає він, суть не в цьому.

"Суть у тому, що С-400 "Тріумф", що не має аналогів у світі, у кількості кількох ПУ і РЛС, що явно вказує на виведення з боєздатного стану цілого дивізіону — не впорався з поставленим завданням. Чим би не було знищено С-400, його було цим знищено і у великій кількості",
— підкреслив Коваленко у Фейсбуці.

При цьому він передав привіт Туреччині та Китаю, які купили у РФ С-400 "Тріумф", який не може ефективно перехоплювати сучасні високотехнологічні повітряні цілі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ спільно з ГУР Міноборони провели спільну операцію з атаки на аеродром у Джанкої.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ALEXANDRE STARK

17 квітня 2024, 17:13

To the russian people: "Fight and show YOUR TOTAL OPPOSITION to your Shitty DICTATOR throughout russia; do not simply be Ordinary Drunk, Fearful and Cowardly Scoundrels as you have been educated in the past and present; To putin:Die in Hell:AMEN.


Новини