Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ вже просять повернутися до "загальновизнаних" кордонів: деталі від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ вже просять повернутися до "загальновизнаних" кордонів: деталі від ISW

Через підрив Каховської ГЕС російську армію просять припинити так звану "СВО"

17 червня 2023, 08:25 comments1029
Поділіться публікацією:

Група чинних і колишніх російських чиновників закликає російські війська повернутися до "загальновизнаних" кордонів РФ через екокатастрофу, викликану підривом греблі Каховської ГЕС у Херсонській області. При цьому уникає критики агресії проти України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У РФ вже просять повернутися до "загальновизнаних" кордонів: деталі від ISW

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, йдеться про представників муніципальної влади Москви та Санкт-Петербурга, а також Московської та Ленінградської областей РФ. Вони підписали відкритий лист із закликом до російських сил, у якому стверджувалося, що руйнація греблі Каховської ГЕС вплине на екосистему планети, питання охорони здоров'я та економіки на багато десятиліть, йдеться у публікації.

У листі йшлося про те, що дії російського диктатора Володимира Путіна з 24 лютого 2022 року, тобто з початку повномасштабного вторгнення в Україну, призвели "до невстановлених катастрофічних подій". При цьому причиною виведення військ РФ не наводилося продовження російських військових зусиль з окупації України, що Москва називає "СВО".

На думку експертів ISW, російські офіційні особи, не пов'язані з Кремлем, можливо, використовують суспільний неспокій щодо екологічної та гуманітарної ситуації, пов'язаної з руйнуванням греблі ГЕС, щоб висловити незгоду з війною проти України, не критикуючи безпосередньо самі військові дії.

"Кремль широко створив умови для придушення антивоєнного інакомислення. Росіяни, які дотримуються антивоєнних настроїв, можуть використовувати руйнування ГЕС для вираження своєї незгоди з війною в дуже обмеженій формі", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна видали свою версію — чому НАТО ніколи не прийме Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини