Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ відроджуються сталінські структури для репресій проти українців: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ відроджуються сталінські структури для репресій проти українців: подробиці

Британська розвідка фіксує, що в Росії відновили загони "СМЕРШ"

8 січня 2024, 13:37 comments1289
Поділіться публікацією:

Путинський режим намагається оформити війну з Україною на кшталт Другої світової. Відроджуються сталінські структури для репресій проти українців. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у огляді Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

У РФ відроджуються сталінські структури для репресій проти українців: подробиці

У Росії відновили загони "СМЕРШ"

Зазначається, що наприкінці 2023 року російські політики заявили, що радянська контррозвідувальна організація (СМЕРШ) відновлюється. На початку січня 2024 року на зображенні з відкритих джерел видно, що бойовики носять нашивки на форму СМЕРШу. Абревіатура нібито означає "смерть шпигунів".

Організація, яку заснував Йосип Сталін, існувала з 1941 по 1946 рік. На Заході вона стала відома завдяки художній вигадці в книгах Яна Флемінга про Джеймса Бонда.

Британська розвідка поки не з'ясувала, чи вказує нова назва на якісь суттєві нові можливості чи роль російської служби розвідки, чи це просто зміна іміджу.

"Однак це є ще одним прикладом того, як російська влада свідомо оформлює російсько-український конфлікт у дусі Другої світової війни і приділяє велику увагу передбачуваному проникненню зовнішніх загроз в країну", — зазначають британські фахівці.

Варто зазначити, що метою військової контррозвідки СМЕРШ під час Другої світової війни офіційно була боротьба з ворожими шпигунами в ближньому, прифронтовому тилу. Загони російських карателів займалися репресіями проти населення захоплених містах України, Білорусі та Польщі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — коли проясниться ситуація за допомогою України від США: про яку загрозу говорять у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

9 січня 2024, 19:56

Так ладно бы, если только в РФ. В самой Украине происходит то же самое, вот в чем беда.

Ігор

8 січня 2024, 14:32

Треба щоб ті загони СМЕРШ працювали з українськими чиновниками мерами попами і мародерами які розікрали Україну і виїхали на захід з їхніми дітками та дружинами. Треба весь цей мотлох знаходити і переконувати повертати гроші на відновлення розікраденої ними України. Особливу увагу Фюреру і його Хунті яка краде мільярдні фінансування.

SS

8 січня 2024, 13:45

Ничего своего у рашистов! Все за нами повторяют! У нас как в 37 похищают людей прямо на улице, а полиция только двери придерживает, чтоб грузить удобней было!


Новини